koronavírus kórház idősotthon
Gazdaság

Koronavírus: megérkeztek a csütörtök reggeli magyar adatok

Portfolio
Tegnaphoz képest ismét nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma, 9 új esetet azonosítottak az elmúlt 24 órában. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 858 fő. A 9 új beteg nagyrésze Budapesten vagy Pest megyében él, de három másik megyéből is jelentettek új megbetegedést.

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4166 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írják a tájékoztató portálon. Az elmúlt hét napban ezzel átlagosan napi 6 új fertőzöttet regisztráltak.

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így 587-re emelkedett az elhunytak száma, 2721-en pedig már meggyógyultak. Az elhunytak napi száma június utolsó harmada óta nem csökken, átlagosan napi 1 és 2 között van.

Az aktív fertőzöttek száma 858 fő. Az aktív fertőzöttek 39 %-a, az elhunytak 60 %-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 157 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív esetek száma tegnapról mára 1-el nőtt.

Az új fertőzöttek közül 4 budapesti, 2 Pest megyei, 1 Fejér, 1 Heves és 1 Bács-Kiskun megyében él. Továbbra is Budapestről és környékéről kerül ki tehát az új esetek nagy része, de azt nem tudjuk, hogy a feltárt esetek honnan kapták el a fertőzést.

terkep_korona_magyar

Emlékeztetnek, hogy megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van - írják.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
bejrút200804