Előfizetői tartalom

Kritikus napok jönnek a koronavírus terjedésében – Az egész világ Amerikára figyel

Portfolio
Egy friss tanulmány szerint ha azt látják az emberek, hogy nem tudják kordában tartani a hatóságok a koronavírus terjedését, akkor csaknem olyan szintű „lefagyás” alakulhat ki a lakossági fogyasztásban, mintha ténylegesen szigorú korlátozások lépnének életbe és ebből a szempontból kritikusak az előttünk álló napok az Egyesült Államokban, ahol meredeken emelkedik az új fertőzöttek száma – mutat rá minapi anyagában a Nordea Bank. Szerintük az a kulcsfontosságú, hogy a következő napokban meglódul-e Amerikában a halálozások száma is a fertőzések száma után, mert ha nem, akkor az emberek teljesen más következtetéseket vonnak le és életben maradhat a V-alakú gazdasági kilábalással kapcsolatos eddigi elképzelésrendszer.

Ma reggeli külön cikkünkben már körbejártuk, hogy mennyire erőteljesen gyorsul az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány terjedése, hiszen napi szinten már 53 ezer új fertőzöttet mutat a John Hopkins egyetem adatbázisa az előző napi 45 ezerről. Így lassan tényleg realitássá válik Anthony Fauci vezető amerikai virológus minapi figyelmeztetése, miszerint 100 ezerig is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés