Előfizetői tartalom

Kritikus napok jönnek a koronavírus terjedésében – Az egész világ Amerikára figyel

Portfolio
Egy friss tanulmány szerint ha azt látják az emberek, hogy nem tudják kordában tartani a hatóságok a koronavírus terjedését, akkor csaknem olyan szintű „lefagyás” alakulhat ki a lakossági fogyasztásban, mintha ténylegesen szigorú korlátozások lépnének életbe és ebből a szempontból kritikusak az előttünk álló napok az Egyesült Államokban, ahol meredeken emelkedik az új fertőzöttek száma – mutat rá minapi anyagában a Nordea Bank. Szerintük az a kulcsfontosságú, hogy a következő napokban meglódul-e Amerikában a halálozások száma is a fertőzések száma után, mert ha nem, akkor az emberek teljesen más következtetéseket vonnak le és életben maradhat a V-alakú gazdasági kilábalással kapcsolatos eddigi elképzelésrendszer.

Ma reggeli külön cikkünkben már körbejártuk, hogy mennyire erőteljesen gyorsul az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány terjedése, hiszen napi szinten már 53 ezer új fertőzöttet mutat a John Hopkins egyetem adatbázisa az előző napi 45 ezerről. Így lassan tényleg realitássá válik Anthony Fauci vezető amerikai virológus minapi figyelmeztetése, miszerint 100 ezerig is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái