letszamleepites elbocsata continental autoipar
Gazdaság

Átszervezésre kényszerül a Continental - Mintegy 120 munkavállalójuk veszíti el állását Magyarországon

Portfolio
A Continental Makóra helyezi át váci gyárából a hűtő- fűtő rendszerek üzletágát 2021. júliusig a tervek szerint. A döntés hatására mintegy 120 ember állása szűnik meg, a vállalat közleményében viszont hangsúlyozta, az átszervezés után a gyártás nagyrésze Magyarországon marad.

A Continental technológiai vállalat MFS (Mobile Fluid Systems) üzleti egységének döntése értelmében 2020. július és 2021. július közötti időszakban a hűtő-fűtő rendszerek üzletág termékeinek gyártását kivezeti a váci gyár tevékenységi köréből, ezáltal előkészítve egy új termékportfóliót, mely elősegíti a telephely fenntartható működését és megalapozza a jövőbeli növekedési lehetőségeit. Az áthelyezésben érintett termékkör nagy része a makói gyárhoz kerül.

A döntésben kulcsszerepet játszott, hogy a Vácott működő üzletág termékei (HCS, Heating-Cooling Systems) iránti kereslet jelentősen csökkent 2018 óta, mely trend várhatóan folytatódik 2020-ban és azt követően is, mivel az autóipar egyre inkább átáll az elektromos járművek gyártására.

Most kell lépnünk, mivel a gyáraink nem megfelelő kihasználtsága miatt nem vagyunk kellően versenyképesek, éppen ezért összevonjuk a mennyiségeket és a termelést a kiemelt gyárakban

– hangsúlyozták.

Mindez azzal is jár, hogy Vácott körülbelül 120 munkavállaló szerződését legkésőbb 2021. júliusáig megszüntetik. A cél az, hogy a Mobile Fluid Systems üzletágon belül meglévő kapacitásokat még hatékonyabban szervezhessék meg az európai régióban. Hozzátették, minden egyes érintett munkavállalót támogatni fognak abban, hogy megtalálják a számára legmegfelelőbb megoldást. A következő hónapokban a vállalat mindenkivel egyeztet a lehetőségekről. A Continental aktívan támogatja majd azokat, akik szeretnék áthelyeztetni magukat másik gyártási helyszínre.

Címlapkép forrása: Armin Weigel/picture alliance via Getty Images

Frankfurti tőzsde
Duna House
koronavírus, vakcina
ausztria_hegy
arany
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Felülünk a trendvonatra és közben vételi és eladási zónákat azonosítunk.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
spanyolország zászló