donaldtrump
Gazdaság

Trump hatalmas árat fizethet, amiért nem vette figyelembe az ország problémáit

Portfolio
A koronavírusra adott válaszai és a faji megkülönböztetés ellen kirobbant tüntetések „nagy bajba” sodorták az amerikai elnököt a novemberi választás előtt egy politikai elemző szerint. Inderjeet Parmar, a City University nemzetközi politikával foglalkozó professzora szerint Trump két ajándékot is kapott, de egyikkel sem tudott élni.

A járvány lehetőséget adott Trump számára, hogy nemzeti egységet teremtsen a politikai törésvonalak felett, és hatásosan lépjen fel egy válsághelyzet közepén – mondta a CNBC-nek a professzor. Parmar szerint viszont az elnök nem ezt tette, és ezért hatalmas árat fog fizetni.

A lap meg akarta szólaltatni a Fehér Ház szóvivőjét is, de az nem reagált a kijelentésre.

Az Egyesült Államok vált a koronavírus legfertőzöttebb területévé, több mint 2,7 millió ember fertőződött meg eddig a vírussal, és 128 ezren haltak meg a Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint.

A tüntetésekkel kapcsolatban Parmar elmondta, hogy Trump hibát követett el, mert nem mutatott semmilyen részvétet George Floyd iránt. Az elemző szerint Trump bebizonyította, hogy nem képes egy valódi vészhelyzetben is vezetőképességet felmutatni. Szerinte az elnök az emberekről beszél, de valójában nem ismeri azok gazdasági és egészségügyi helyzetet és igényeit.

A tüntetések és a járvány nagyot rontott Trump újraválasztási esélyein. Az elnök az ország súlyos problémái iránti közömbösséggel nagy ajándékot adott Joe Bidennek, akinek gyakorlatilag elég már csak karosszékben ülnie a választásig Parmar szerint.

Biden eközben egyértelműen balra mozdult az elemző szerint, és jó kapcsolatot alakított ki korábbi baloldali ellenfeleivel, így Bernie Sandersnek, Elizabeth Warrennek és Ocasio-Corteznek is lehet majd befolyása az új kabinetre.

Ezzel egyidőben Parmar szerint aggasztó lehet a pénzügyi piacoknak, hogy Biden programjában egyre több súlyt kapnak a szociális elemek. Ehhez kellett, hogy a neoliberális, piacpárti konszenzust megrázza a koronavírus-válság és az arra adott kormányzati válaszok.

Az utóbbi hónapokban Trump hátránya nőtt Bidennel szemben az országos pollokon és a csatatér-államokban egyaránt, és már a fogadóirodák is egyértelmű Biden-győzelmet áraznak.

Címlapkép: Getty Images

bejrút200804
koronavirus
Frankfurti tőzsde
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bejrút200804