FONTOS Argentína csak az első dominó volt? – Államcsődök sorát hozhatja el a koronavírus
india
Gazdaság

Gyorsul a járvány Indiában és Japánban is

MTI
Ismét felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése Indiában és Japánban a járványügyi korlátozó intézkedések május végi-június elejei enyhítése óta.

Indiában egyetlen nap alatt 22 ezer 771 új fertőzöttet regisztráltak. Ez az eddigi legnagyobb napi növekmény. A fertőzöttek száma ezzel a járvány kitörése óta 648 315-re emelkedett - közölte szombaton az indiai egészségügyi minisztérium. A dél-ázsiai országban az elmúlt napban 442-en haltak bele a Covid-19-betegség szövődményeibe, így szombatra a halálesetek száma 18 ezer 655-re nőtt. A kórból 394 226-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma jelenleg 235 433. A karanténintézkedések június 1-jei enyhítése óta 457 780 új fertőzöttet regisztráltak.

Indiában tartják nyilván a legtöbb fertőzöttet az Egyesült Államok, Brazília és Oroszország után. Az 1,3 milliárd lakosú Indiában március 25-én vezették be a világ legszigorúbb karanténintézkedését, amelyet fokozatosan lazítottak május közepétől. Egyes városokban - közöttük Mumbaiban és Csennaiban - azonban újabb karanténintézkedéseket és más korlátozásokat vezettek be a járvány felgyorsulása miatt. A fővárosban, Delhiben, ahol szintén járványgóc van, több mint 250 karanténövezetet jelöltek ki szigorú előírásokkal.

A japán fővárosban szombaton 131 új fertőzést jelentettek, így a fertőzöttek száma meghaladta a 20 ezret a helyi kormányzat szerint. A tokiói agglomeráció kormányzata pénteken 124 új esetről számolt be, míg előző nap 107-ről. A koronavírus-fertőzöttek száma az április közepi tetőzés után a japán fővárosban és országszerte is csökkenőben volt. A fertőzésszám azonban ugrásszerűen nőtt, amióta május végén feloldották az országos szükséghelyzetet és növelték a szűrések számát. Június végétől a napi új fertőzöttek száma elérte a 100-at, elsősorban a tokiói fertőzöttek számának a növekedése miatt. Az igazolt fertőzések száma eddig országosan 20 ezer 130, közöttük van a korábban a Diamond Princess óceánjárón karanténba helyezett 712 fertőzött is.

Címlapkép: Getty Images

feher haz washington donald trump koronavirus
usa capitolium koronavirus
bullbear
koronavírus maszk ruha
ciprus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
feher haz washington donald trump koronavirus