iránrohani0922
Gazdaság

Nem részesülhet állami szolgáltatásban az az iráni, aki nem visel maszkot

MTI
Azok az irániak, akik nem viselnek maszkot, nem részesülhetnek az állami szolgáltatásokban, és azokat a munkahelyeket, amelyek nem tartják be az egészségügyi előírásokat, egy hétre bezárják - közölte szombaton Haszan Róháni iráni elnök a koronavírus-járvány elleni új intézkedéseket ismertetve.

Iránban szombatra 237 878-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, további 148 halálesettel pedig 11 408-ra nőtt a Covid-19-betegség halálos áldozatainak a száma - közölte Szima Szadat Lari, az egészségügyi minisztérium szóvivője az állami televízióban.

A szájmaszk viselése vasárnaptól kötelező a nyilvános helyeken - közölte Róháni a televízióban, miután szigorúbb intézkedéseket vezettek be öt tartomány városaiban, ahol ismét gyorsul a járvány az április közepén elrendelt korlátozások enyhítése után.

"A kormány alkalmazottainak nem szabad kiszolgálniuk azokat, akik nem viselnek maszkot, a (munkahelyükön) maszk nélkül megjelent dolgozókat pedig haza kell küldeni és távolmaradónak tekinteni" - mondta az elnök.

A kormány honlapján is láthatók maszkos fotók Róhániról, aki egyébként ritkán takarja el az arcát. A fertőzötteknek "vallási kötelezettségük" másokat erre figyelmeztetni - jelentette ki Róháni, hozzátéve, hogy "a fertőzöttség titokban tartása mások jogainak megsértése".

Az állami média jelentette szombaton, hogy az Eszteglal és a Fúlad Huzesztan labdarúgó klubok 19 iráni játékosa is fertőzött lett. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint Iránban minden 13. percben meghal valaki Covid-19-betegségben, és minden 33. másodpercben valakit megfertőz a SARS-CoV-2 nevű vírus.

Az ISNA iráni hírügynökség jelentése szerint Maszúd Mardani, koronavírus-járvány elleni harcot irányító operatív törzs egyik tagja kijelentette: a véletlenszerűen elvégzett szerológiai tesztek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy mára mintegy 18 millió iráni - a lakosság 20 százaléka - fertőződhetett meg koronavírussal. Az operatív törzs másik tagja, Nahíd Hodakarami szerint ötezer ember halt meg eddig a vírus miatt csak a fővárosban, Teheránban.

Címlapkép: Getty Images

bullbear
feher haz washington donald trump koronavirus
usa capitolium koronavirus
koronavírus maszk ruha
ciprus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
feher haz washington donald trump koronavirus