koronaviruscoronavirus
Gazdaság

Tovább terjed a koronavírus, csődhullámok és leminősítések a nyomában

MTI
Portfolio
A világon 11 049 505 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 524 677, a gyógyultaké pedig 5 849 347 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint.

Koronavírus: megjött a legújabb globális jóslat

Ez még távolról sem a koronavírus második hulláma, még mindig az elsőtől szenved a világ - írja vezető anyagában az Economist, amely a legújabb előrejelzést is ismerteti az MIT részéről.

Tovább a cikkhez

Tiltakozás Németországban

Aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat koronavírus által érintett egyik vágóhídnál Németország nyugati részén a munkakörülmények javítását követelve.Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy "ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának". "Állítsák le a húsipart!" - hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. Más tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput.    

A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.    

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. Emiatt a rheda-wiedenbrücki üzem környékén is korlátozásokat kellett bevezetni. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.

Rendkívüli időben jelent meg a döntés: elképesztő ingyenpénzt szór a vállalatokra a kormány

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, melynek értelmében a versenyképesség-növelő támogatás eddigi 169 milliárd forintos keretét 50 milliárd forinttal növeli meg a kormány.

Tovább a cikkhez

Csak negatív koronavírusteszttel léphetnek be a horvátok Szlovéniába

Szlovénia szombattól 36 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet is kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól is - írta a helyi sajtó.

Tovább a cikkhez

Nem részesülhet állami szolgáltatásban az az iráni, aki nem visel maszkot

Azok az irániak, akik nem viselnek maszkot, nem részesülhetnek az állami szolgáltatásokban, és azokat a munkahelyeket, amelyek nem tartják be az egészségügyi előírásokat, egy hétre bezárják - közölte szombaton Haszan Róháni iráni elnök a koronavírus-járvány elleni új intézkedéseket ismertetve.

Tovább a cikkhez

Nesze neked, nyaralási szezon: 200 ezer ember került vesztegzár alá Spanyolországban

Rekordszámú, 182 új beteget jelentettek az elmúlt 20 órában Bulgáriában, ahol így 5497-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma - közölte szombaton a bolgár egészségügyi minisztérium. Közben a spanyolországi Katalónia régióban szombaton elrendelték mintegy 200 ezer ember vesztegzár alá helyezését a Lerida város körüli térségben, miután a nyaralási szezon kezdetével számottevően megnőtt a fertőzöttek száma.

Tovább a cikkhez

Felgyorsultak az események: észre sem vettük, mennyire átalakította a vásárlási szokásainkat a járvá

A koronavírus-járvány az országok többségében a kiskereskedelmi mutatók erős romlásához vezetett, a visszaesés mértékében azonban nagy különbségek vannak. A Cushman & Wakefield online konferenciáján meghívott szakértők beszéltek arról, hogyan érintette a hazai kiskereskedelmet a járvány, milyen megoldások segíthetnek a mielőbbi kilábalásban és hogyan fogunk vásárolni egy, öt, vagy akár tíz év múlva.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: új programot indít a kormány a magyar vállalatok támogatásáért

Két hónapnyi tárgyalás után sikerült megállapodnunk az Európai Bizottsággal, hogy összegkorlát nélkül adhatunk támogatást azoknak a magyarországi vállalatoknak, melyek ugyan veszteséget szenvedtek el a világjárvány miatt, de a munkahelyek megvédése érdekében legalább 560 millió forintnyi beruházást, fejlesztést hajtanak végre - jelentette be a Facebookon Szijjártó Péter.

Tovább a cikkhez

Gyorsul a járvány Indiában és Japánban is

Ismét felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése Indiában és Japánban a járványügyi korlátozó intézkedések május végi-június elejei enyhítése óta.

Tovább a cikkhez

Beintett a koronavírus a nemzetgazdasági szempontból kiemelt Heinrich Passage-nak

A Józsefváros újság úgy értesült, mégsem kezdődik meg nyáron a VIII. kerületi Heinrich Udaron a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás, amely Varga Mihály pénzügyminiszter egykori kollégiumi társához kötődik.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 7 milliárd forintot kaphatott a Wizz Air a védőfelszerelések behozataláért

Mintegy 4,713 milliárd forintot fizetett a kormány a Wizz Air-nek 65 olyan járat után, amely egészségügyi eszközöket és védőfelszerelést hozott haza.

Tovább a cikkhez

Megduplázza a kormány a COVIDEA pályázat támogatási keretét

Hatalmas érdeklődés övezte a COVIDEA pályázatot. Sokkal több kimagasló színvonalú ötlet és projektterv érkezett, mint amire számítottak, ezért úgy döntöttek, megduplázzák a támogatásukra fordítható keretet – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

Tovább a cikkhez

Tömeges leminősítés várható ősszel - Még soha ennyi nem történt egy évben

Rekordszámú leminősítésről döntött az év első felében a Fitch, de még többet helyezett negatív kilátás alá, ami az év második felében leminősítések újabb sorozatát jelentheti.

Tovább a cikkhez

OTP: várakozáson felül teljesít a home office, beépülni látszik a munkanapokba

Az OTP Bank megbízásából készített online felmérés szerint a munkavállalók többsége úgy élte meg, hogy munkáltatója felelősen cselekedett a koronavírus-járvány idején: bevezette a legalapvetőbb higiéniai intézkedéseket, és akinél a munkaköre azt megengedte, otthoni munkavégzést rendelt el. A kitöltők 63%-a vélte úgy, hogy munkáltatója helyes döntéseket hozott a munkavállalók biztonsága érdekében. A home office pedig nem várt hatékonysággal, már beépülni látszik a munkanapokba.

Tovább a cikkhez

Koronavírusos lett Donald Trump fiának barátnője

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Kimberly Guilfoyle-nak, aki Donald Trump legidősebb fiának barátnője, és két hete együtt kampányolt az elnökkel – írja a CNN.

Tovább a cikkhez

Coface: 20 százalékkal nőtt meg Magyarországon a fizetésképtelenségi eljárások száma

Teljesen átalakította a gazdasági környezetet világszerte, így Európában is a koronavírus-járvány: a gazdaságban egyszerre okozott kínálati és keresleti sokkot - derül ki a Coface hitelbiztosító legfrissebb, az európai vállalkozások fizetőképességét vizsgáló elemzéséből. Magyarországon az idén májusig 19,8 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma, de ezen belül a felszámolási eljárások száma 24 százalékkal csökkent, a végelszámolásoké pedig 45 százalékkal nőtt.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: itt a friss szombati jelentés

Mindössze két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4174 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.Elhunyt egy krónikus beteg, ezzel 589-e emelkedett az elhunytak száma, 2784-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 801 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti.140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez

Az egyes országok adatai

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség

 • az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 2 793 435 fertőzött van, 129 432-en haltak meg, 790 404-en meggyógyultak.
 • Brazíliában 1 539 081 fertőzöttről, 61 884 halálos áldozatról és 984 615 gyógyultról tudni.
 • Oroszországban 666 941-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 9844-re, a gyógyultaké 437 155-re.
 • Indiában 625 544 fertőzöttet, 18 213 halálos áldozatot és 379 892 gyógyultat jegyeztek fel.
 • Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 285 787, 44 216-an haltak meg a betegségben és 1375-an gyógyultak ki belőle.
 • Spanyolországban 250 545 fertőzöttet, 28 358 halálos áldozatot és 150 376 gyógyultat regisztráltak.
 • Olaszországban a fertőzöttek száma 241 184, a halálos áldozatoké 34 833, és 191 467-en gyógyultak fel a Covid-19-ből.
 • Iránban 235 429 fertőzöttet, 11 260 halálesetet és 194 446 gyógyultat tartanak számon.
 • Franciaországban 204 222 fertőzöttről, 29 896 halálos áldozatról és 77 185 gyógyultról tudni.
 • Törökországban 203 456 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 5186, a gyógyultaké 178 278.
 • Németországban 196 780 a fertőzöttek száma, 9010 a halottaké, 180 300-an meggyógyultak.
 • Kanadában 106 962 fertőzöttet, 8722 halálos áldozatot és 70 232 gyógyultat tartottak számon.
 • Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 84 838 fertőzéses esetet tartottak nyilván szombat reggel, valamint 4641 halálos áldozatot és 79 680 felépültet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

Az érintésmentes parkolásé a jövő

Átfogó kutatás készült a parkolás jelenéről, jövőjéről valamint az elmúlt időszakban bekövetkezett változásokról. A kifejezetten autósokra fókuszáló adatgyűjtésből kiderült: a díjmentesség megszűnését követően is szimpatikusabb opció marad az utcai parkolás, bár nőtt az igény az autósokban a parkolóházak iránt is. A magyar fejlesztésű Parkl alkalmazás által megkérdezettek döntöttek a fizetés jövőjéről is: fontosabb lett az érintésmentes parkolási ügyintézés, mint eddig valaha.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor bejelentése után újból kötelező a korridor használata

Orbán Viktor néhány nappal ezelőtti bejelentésének megfelelően kötelező humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától.

Tovább a cikkhez
bullbear
ciprus
koronavírus maszk ruha
vakcina__koronavirus
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
getty, kamion, raktár, logisztika, ipari ingatlan, csarnok
volkswagenshutterstock
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
koronavírus maszk ruha