koronaviruscoronavirus
Gazdaság

Tovább terjed a koronavírus, csődhullámok és leminősítések a nyomában

MTI
Portfolio
A világon 11 049 505 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 524 677, a gyógyultaké pedig 5 849 347 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint.

Koronavírus: megjött a legújabb globális jóslat

Ez még távolról sem a koronavírus második hulláma, még mindig az elsőtől szenved a világ - írja vezető anyagában az Economist, amely a legújabb előrejelzést is ismerteti az MIT részéről.

Tovább a cikkhez

Tiltakozás Németországban

Aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat koronavírus által érintett egyik vágóhídnál Németország nyugati részén a munkakörülmények javítását követelve.Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy "ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának". "Állítsák le a húsipart!" - hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. Más tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput.    

A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.    

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. Emiatt a rheda-wiedenbrücki üzem környékén is korlátozásokat kellett bevezetni. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.

Rendkívüli időben jelent meg a döntés: elképesztő ingyenpénzt szór a vállalatokra a kormány

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, melynek értelmében a versenyképesség-növelő támogatás eddigi 169 milliárd forintos keretét 50 milliárd forinttal növeli meg a kormány.

Tovább a cikkhez

Csak negatív koronavírusteszttel léphetnek be a horvátok Szlovéniába

Szlovénia szombattól 36 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet is kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól is - írta a helyi sajtó.

Tovább a cikkhez

Nem részesülhet állami szolgáltatásban az az iráni, aki nem visel maszkot

Azok az irániak, akik nem viselnek maszkot, nem részesülhetnek az állami szolgáltatásokban, és azokat a munkahelyeket, amelyek nem tartják be az egészségügyi előírásokat, egy hétre bezárják - közölte szombaton Haszan Róháni iráni elnök a koronavírus-járvány elleni új intézkedéseket ismertetve.

Tovább a cikkhez

Nesze neked, nyaralási szezon: 200 ezer ember került vesztegzár alá Spanyolországban

Rekordszámú, 182 új beteget jelentettek az elmúlt 20 órában Bulgáriában, ahol így 5497-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma - közölte szombaton a bolgár egészségügyi minisztérium. Közben a spanyolországi Katalónia régióban szombaton elrendelték mintegy 200 ezer ember vesztegzár alá helyezését a Lerida város körüli térségben, miután a nyaralási szezon kezdetével számottevően megnőtt a fertőzöttek száma.

Tovább a cikkhez

Felgyorsultak az események: észre sem vettük, mennyire átalakította a vásárlási szokásainkat a járvá

A koronavírus-járvány az országok többségében a kiskereskedelmi mutatók erős romlásához vezetett, a visszaesés mértékében azonban nagy különbségek vannak. A Cushman & Wakefield online konferenciáján meghívott szakértők beszéltek arról, hogyan érintette a hazai kiskereskedelmet a járvány, milyen megoldások segíthetnek a mielőbbi kilábalásban és hogyan fogunk vásárolni egy, öt, vagy akár tíz év múlva.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: új programot indít a kormány a magyar vállalatok támogatásáért

Két hónapnyi tárgyalás után sikerült megállapodnunk az Európai Bizottsággal, hogy összegkorlát nélkül adhatunk támogatást azoknak a magyarországi vállalatoknak, melyek ugyan veszteséget szenvedtek el a világjárvány miatt, de a munkahelyek megvédése érdekében legalább 560 millió forintnyi beruházást, fejlesztést hajtanak végre - jelentette be a Facebookon Szijjártó Péter.

Tovább a cikkhez

Gyorsul a járvány Indiában és Japánban is

Ismét felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése Indiában és Japánban a járványügyi korlátozó intézkedések május végi-június elejei enyhítése óta.

Tovább a cikkhez

Beintett a koronavírus a nemzetgazdasági szempontból kiemelt Heinrich Passage-nak

A Józsefváros újság úgy értesült, mégsem kezdődik meg nyáron a VIII. kerületi Heinrich Udaron a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás, amely Varga Mihály pénzügyminiszter egykori kollégiumi társához kötődik.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 7 milliárd forintot kaphatott a Wizz Air a védőfelszerelések behozataláért

Mintegy 4,713 milliárd forintot fizetett a kormány a Wizz Air-nek 65 olyan járat után, amely egészségügyi eszközöket és védőfelszerelést hozott haza.

Tovább a cikkhez

Megduplázza a kormány a COVIDEA pályázat támogatási keretét

Hatalmas érdeklődés övezte a COVIDEA pályázatot. Sokkal több kimagasló színvonalú ötlet és projektterv érkezett, mint amire számítottak, ezért úgy döntöttek, megduplázzák a támogatásukra fordítható keretet – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

Tovább a cikkhez

Tömeges leminősítés várható ősszel - Még soha ennyi nem történt egy évben

Rekordszámú leminősítésről döntött az év első felében a Fitch, de még többet helyezett negatív kilátás alá, ami az év második felében leminősítések újabb sorozatát jelentheti.

Tovább a cikkhez

OTP: várakozáson felül teljesít a home office, beépülni látszik a munkanapokba

Az OTP Bank megbízásából készített online felmérés szerint a munkavállalók többsége úgy élte meg, hogy munkáltatója felelősen cselekedett a koronavírus-járvány idején: bevezette a legalapvetőbb higiéniai intézkedéseket, és akinél a munkaköre azt megengedte, otthoni munkavégzést rendelt el. A kitöltők 63%-a vélte úgy, hogy munkáltatója helyes döntéseket hozott a munkavállalók biztonsága érdekében. A home office pedig nem várt hatékonysággal, már beépülni látszik a munkanapokba.

Tovább a cikkhez

Koronavírusos lett Donald Trump fiának barátnője

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Kimberly Guilfoyle-nak, aki Donald Trump legidősebb fiának barátnője, és két hete együtt kampányolt az elnökkel – írja a CNN.

Tovább a cikkhez

Coface: 20 százalékkal nőtt meg Magyarországon a fizetésképtelenségi eljárások száma

Teljesen átalakította a gazdasági környezetet világszerte, így Európában is a koronavírus-járvány: a gazdaságban egyszerre okozott kínálati és keresleti sokkot - derül ki a Coface hitelbiztosító legfrissebb, az európai vállalkozások fizetőképességét vizsgáló elemzéséből. Magyarországon az idén májusig 19,8 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma, de ezen belül a felszámolási eljárások száma 24 százalékkal csökkent, a végelszámolásoké pedig 45 százalékkal nőtt.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: itt a friss szombati jelentés

Mindössze két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4174 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.Elhunyt egy krónikus beteg, ezzel 589-e emelkedett az elhunytak száma, 2784-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 801 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti.140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez

Az egyes országok adatai

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség

 • az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 2 793 435 fertőzött van, 129 432-en haltak meg, 790 404-en meggyógyultak.
 • Brazíliában 1 539 081 fertőzöttről, 61 884 halálos áldozatról és 984 615 gyógyultról tudni.
 • Oroszországban 666 941-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 9844-re, a gyógyultaké 437 155-re.
 • Indiában 625 544 fertőzöttet, 18 213 halálos áldozatot és 379 892 gyógyultat jegyeztek fel.
 • Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 285 787, 44 216-an haltak meg a betegségben és 1375-an gyógyultak ki belőle.
 • Spanyolországban 250 545 fertőzöttet, 28 358 halálos áldozatot és 150 376 gyógyultat regisztráltak.
 • Olaszországban a fertőzöttek száma 241 184, a halálos áldozatoké 34 833, és 191 467-en gyógyultak fel a Covid-19-ből.
 • Iránban 235 429 fertőzöttet, 11 260 halálesetet és 194 446 gyógyultat tartanak számon.
 • Franciaországban 204 222 fertőzöttről, 29 896 halálos áldozatról és 77 185 gyógyultról tudni.
 • Törökországban 203 456 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 5186, a gyógyultaké 178 278.
 • Németországban 196 780 a fertőzöttek száma, 9010 a halottaké, 180 300-an meggyógyultak.
 • Kanadában 106 962 fertőzöttet, 8722 halálos áldozatot és 70 232 gyógyultat tartottak számon.
 • Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 84 838 fertőzéses esetet tartottak nyilván szombat reggel, valamint 4641 halálos áldozatot és 79 680 felépültet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

Az érintésmentes parkolásé a jövő

Átfogó kutatás készült a parkolás jelenéről, jövőjéről valamint az elmúlt időszakban bekövetkezett változásokról. A kifejezetten autósokra fókuszáló adatgyűjtésből kiderült: a díjmentesség megszűnését követően is szimpatikusabb opció marad az utcai parkolás, bár nőtt az igény az autósokban a parkolóházak iránt is. A magyar fejlesztésű Parkl alkalmazás által megkérdezettek döntöttek a fizetés jövőjéről is: fontosabb lett az érintésmentes parkolási ügyintézés, mint eddig valaha.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor bejelentése után újból kötelező a korridor használata

Orbán Viktor néhány nappal ezelőtti bejelentésének megfelelően kötelező humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától.

Tovább a cikkhez
bullbear
koronavirus_roller_gyerek
spanyolország turizmus tengerpart
shutterstock_526779460hotel bécs
vakcina oltás
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
donaldtrump