Koronavírus
Gazdaság

Csúnyán terjed a járvány Magyarország egyes szomszédaiban

Portfolio
Vasárnap délben 11,288 millió koronavírus-fertőzöttet tartottak számon a világon. A halottak száma elérte az 531 ezret, a gyógyultaték pedig a 6,075 milliót. A két legfertőzöttebb ország stabilan az USA és Brazília, a harmadik-negyedik helyen Oroszország és India osztozik. Ismét csúnyán terjed a járvány Magyarország egyes szomszédiaiban, így Szerbiában és Horvátországban is.

Nesze neked, horvátországi nyaralás: nem javasolják, hogy külföldre utazzunk

Egyre több magyar nyaral Horvátországban, pedig Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint délnyugati szomszédunkban magasabb az új fertőzési esetszám, mint nálunk a csúcson volt. Az RTL Klub Híradójának nyilatkozva azt mondta, a behurcolók magasabb fertőzésszámot idézhetnek elő nálunk is.

Tovább a cikkhez

Csúnyán megégetik magukat az európai bankok az USA-ban a koronavírus miatt

Az európai tulajdonú bankok szerepelhetnek a legrosszabbul a Fed idei stressztesztjein a hitelezés kulcsterületein – számolt be a Financial Times.

Tovább a cikkhez

Lecsengőben a járvány a Benelux államokban

Tovább csökkent a napi fertőzésszám Belgiumban, amíg ugyanis egy hete még átlagosan 92,6 új esetet regisztráltak naponta, addig szerdán átlagban napi 83,7, a vasárnap közzétett adatok szerint az elmúlt hét napban pedig átlagosan 82,7 ember esetében mutatták ki az új típusú koronavírus kórokozóját. Hollandiában szintén csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Luxemburgban alacsonyabb a napi fertőzésszám, azonban még mindig jelentősen magasabb, mint az előző hetekben.

Tovább a cikkhez

A maszk miatt nem vásárolnak eleget a németek? Enyhítést fontolgatnak

A vásárlókat a boltokban a koronavírus-járvány miatt maszkviselésre kötelező szabály lazítását tervezik több német tartományban - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

Tovább a cikkhez

Vészhelyzet van Izraelben, azonnali és drámai lépések kellenek

Veszélyhelyzet van Izraelben a koronavírus-járvány erőteljes terjedése miatt - jelentette ki Benjámin Netanjahu miniszterelnök kormányának ülésén a katonai rádió jelentése szerint.

Tovább a cikkhez

Kényszerkezelésre küldhetik a karantént megszegő koronavírus-fertőzötteket Olaszországban

Kényszerkezelést vezethetnek be a vesztegzár intézkedéseket megszegő aktív olaszországi koronavírus-fertőzöttekkel szemben - jelentette be Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter vasárnap, miután kiderült, hogy az előbbiek mozgása miatt a járványgörbe ismét megemelkedett.

Tovább a cikkhez

Példátlan az elemzői bizonytalanság a közelgő gyorsjelentési szezon előtt

A koronavírus-járvány miatt az S&P 500 amerikai részvényindexhez tartozó cégek 80%-a nem adott előrejelzést az elmúlt három hónapban saját pénzügyeiről, ugyanakkor a befektetők egyértelműbb jelzéseket várnak – írja a Bloomberg a hamarosan startoló második negyedéves gyorsjelentési szezon előtt.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: több magyar volt szabadságon, mintha tombolna a nyár

A foglalkoztatottak közül olyan sokan voltak szabadságon a koronavírus-járvány hónapjaiban, mintha a legforróbb nyári hónapokat éltük volna át. A ledolgozott munkaórák száma minden ágazatban visszaesést mutatott májusban az ilyenkor szokásoshoz képest, ami a gazdasági tevékenység gyengeségét jelzi. Mindeközben kifejezetten sokan dolgoztak otthonról.

Tovább a cikkhez

A V-alakú felpattanásra már nincs esély Európában! - Miben bízhat akkor mégis a magyar autóipar?

Megrendeztük a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) közös online szakmai konferenciájának, a Járműipar 2020-nak a harmadik felvonását, amelynek keretében a koronavírus-válság sújtotta hazai járműipar helyzetével, kihívásaival és a jövőjével kapcsolatban nem csak az iparág meghatározó szereplői mondhatták el véleményüket. A legfontosabb témákban sor került közönségszavazásra is, amelynek köszönhetően a résztvevő szakértők is állást foglalhattak.

Tovább a cikkhez

Goldman Sachs: nagyobbat zuhanhat idén az amerikai gazdaság az eddig vártnál

Az eddigi 4,2%-ról 4,6%-ra rontotta az USA gazdaságának idei visszaesésére vonatkozó becslését a Goldman Sachs.

Tovább a cikkhez

Nem lassul Ukrajnában a járvány terjedése

Továbbra sem lassult számottevően a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, az elmúlt napban 823 új fertőzéses esetet regisztráltak és 22 újabb haláleset történt - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által vasárnap közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Tovább a cikkhez

Hatmillióan már kigyógyultak a koronavírusból

A John Hopkins Egyetem vasárnap déli frissítése alapján 11,288 millió koronavírus-fertőzöttet tartottak számon a világon.

A halottak száma elérte az 531 ezret, e szempontból az USA-t és Brazíliát az Egyesült Királyság követi a listán.

A gyógyultak száma immár 6,075 millió az 11,288 millióból, a legtöbben Brazíliában, USA-ban és Oroszországban lábaltak ki a betegségből.

Az aktuális globális koronavírus-helyzettel alábbi cikkünkben részletesebben is foglalkoztunk:

Címlapkép: Getty Images

Bemondta a gazdasági miniszter, mikortól nőhet a német gazdaság

Rövidesen megáll a gazdasági visszaesés Németországban, és legkésőbb októbertől ismét elindul a növekedés - mondta a szövetségi kormány gazdasági minisztere egy vasárnapi lapinterjúban.

Tovább a cikkhez

Megkapta az állami mentőcsomag első részletét a Lufthansa

A Lufthansa német légitársaság megkapta a német állami támogatás első, csaknem 1 milliárd eurós részletét - jelentette be a cég szóvivője.

Tovább a cikkhez

Most akkor örüljünk, hogy hirtelen 5 millió új állás lett Amerikában a koronavírus árnyékában?

A májusi után a júniusi nem-mezőgazdasági új munkahelyek száma is sokkal kedvezőbben alakult az Egyesült Államokban a vártnál, hiszen a hatodik hónapban 4,8 millió új állás jött létre, az ötödik havi adatot pedig 0,2 millióval felfelé módosították. Ezek összességében nagyszerű számok és arra utalnak, hogy a karanténintézkedések enyhítésével a cégek gyorsan tömegeket tudnak újra alkalmazni. Mégsincs itt az örömünnep ideje, mert a valós munkapiaci helyzet sokkal rosszabb Amerikában és több tényező is afelé mutat, hogy újra romolhat, miközben februárhoz képest most is 15 millióval kevesebben dolgoznak az országban.

Tovább a cikkhez

Hiába gyorsul Romániában a koronavírus terjedése, már nem lehet karantént elrendelni senki számára

Romániában egy alkotmánybírósági döntés nyomán megszűnt a koronavírus-járvány megfékezését célzó karanténintézkedések jogalapja, így a hatóságok már csak ajánlhatják a fertőzötteknek, vagy a járvány sújtotta országokból érkezőknek, de nem kényszeríthetik őket, hogy legalább két hétig ne érintkezzenek senkivel.

Tovább a cikkhez

12 ábra, ami képbe hoz a nyár közepén, hogyan áll most a koronavírus-járvány a világban

Világszerte 192 ezerrel 11,267 millió főre emelkedett az elmúlt 24 órában az igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma a John Hopkins Egyetem adatbázisa szerint, ami bár nem napi rekord, de nagyon közel áll hozzá. Az Egyesült Államokban a napi új esetszám kicsit csökkent, de ennek akár a függetlenségi napi ünnepnaphoz, az alacsonyabb tesztszámokhoz is lehet köze. Egyelőre távolról sem megnyugtató az amerikai járványgörbe, a brazil görbe meredek emelkedése talán megállt, az indiai viszont egyre csak emelkedik, közben gyanúsan viselkedik a kínai görbe. Európában a korábbi főbb gócpontok kordában tarthatónak tűnnek, igaz a spanyol 200 ezer fős karanténról szóló hír nyugtalanító. A környékünkön az osztrákokra, horvátokra, szerbekre és ukránokra nagyon kell figyelni. Idehaza viszont továbbra is nagyon alacsony új esetszámokról érkeznek a hírek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: megérkezett a friss vasárnapi jelentés

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2811-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 783 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak  47%-a budapesti. 144 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez

Varga Mihály a kormány két fontos céljáról beszélt

A kormány a jövő évi költségvetéssel egyszerre kívánja fenntartani a koronavírus-járvány elleni védekezési készültséget és minden erővel segíteni a gazdasági növekedést - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva.

Tovább a cikkhez

Itt az ország, amelynek teljes kormánya karanténba kényszerült

A korábbi Szváziföld, eSwatini teljes kormánya karanténba kényszerült, és otthonról kénytelen dolgozni, miután egyikük elkapta az új típusú koronavírust - jelentette be szombaton a királyság kormánya.

Tovább a cikkhez

A WHO befejezte az egyik lehetséges koronavírus-ellenszer tesztelését, mert nem vált be

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szombaton bejelentette, hogy befejezte a malária ellen használatos, hidroxiklorokin nevű gyógyszer tesztelését a koronavírus ellen.

Tovább a cikkhez

Több száz szemtelenül gazdag ember tűnt fel a világon egy év alatt

221 fővel 2825-re nőtt a dollármilliárdosok száma a világon tavaly, de még a számuknál is nagyobb növekedést mutat a vagyonuk, 9400 milliárd dollár van már a zsebükben – derül ki a Wealth-X friss tanulmányából. A régiók közül Észak-Amerikában és Ázsiában nőtt legnagyobb mértékben a milliárdosok száma és vagyona, de még mindig Észak-Amerikában élnek közülük a legtöbben. Érdekesség, hogy a 9400 milliárd dollár harmada csupán 15 ember kezében koncentrálódik.

Tovább a cikkhez
koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
factory worket dolgozó ipar gyár