Előfizetői tartalom

Feledy: minden idők egyik leginkább elcsalt orosz szavazása tarthatja hatalmon 2036-ig Putyint

Portfolio
Súlyos választási csalások történhettek az új orosz alkotmányról kiírt népszavazáson, hiszen az már most látszik, hogy az elcsalt szavazatok száma 10-22 millió közé tehető – mondta az InfoRádiónak Feledy Botond. A külpolitikai elemző szerint éppen ezért hosszabb távon legitimációs problémái lehetnek a július 4-én hatályba lépett alaptörvénnyel a jelenlegi moszkvai vezetésnek.

A szakértő emlékeztetett arra, hogy az orosz alkotmány módosítása révén Vlagyimir Putyin minden további nélkül újra versenybe szállhat az elnöki választáson, illetve lehetősége nyílik megtartani a hivatalát, amire az alaptörvény korábbi verziója semmiképp sem kínált volna lehetőséget. Eközben az látható, hogy néhány nappal a népszavazás lezárulása után egyre-másra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés