GettyImages-1212189650
Gazdaság

Koronavírus: megint romlik az osztrák és görög helyzet, a spanyolok 5%-a már átesett a betegségen

Portfolio
Vasárnap 182 ezer új igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak világszerte, amely 20 ezerrel kevesebb az eddigi rekordnál, de hétvégén tipikusan kevesebb tesztet végeznek, így rendszerint csökken az új esetszám is. Ezzel együtt is az Egyesült Államokban közel 50 ezer új fertőzöttet találtak, Brazíliában 26 ezret, Indiában 24 ezret. A hétfő hajnali összesítés szerint világszerte már 11,42 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 534 ezer felett jár, a gyógyultaké pedig 6,16 millió felett. Egy új nagy gócpont formálódik a Fülöp-szigeteken, kezd felpörögni a fertőzés napi üteme. A régiónkban a cseh és ukrán járványterjedés kezd lassulni, a horvát helyzet remélhetőleg stabilizálódik, a szerb, a román és az osztrák viszont a napi esetszámok romlik. Friss híreink hétfőn percről-percre.

Fenntartja a beutazási korlátozásokat Belgium az EU által biztonságosnak tartott országok esetében

A nem elengedhetetlen látogatásokat leszámítva Belgium továbbra is fenntartja a beutazást tiltó rendelkezéseit azon országok állampolgárai esetében, amelyek vonatkozásában az Európai Unió múlt kedden megszüntette a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat - erről döntött az illetékes belga miniszteri bizottság hétfőn.

A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint Belgium arról határozott, hogy a koronavírus tekintetében uniós szinten biztonságosnak ítélt Algéria, Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay, valamint Kína esetében továbbra is fenntartja a beutazási korlátozást.

Mint közölték, a világjárvány belgiumi és nemzetközi terjedésével foglalkozó nemzeti bizottság rendszeresen értékelni fogja a helyzetet, és a járványügyi adatokat figyelembe véve aktualizálja a listát.

Az Európai Unió Tanácsa múlt kedden a felsorolt tizennégy ország állampolgárai számára szüntette meg július 1-től a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat. Az uniós tanács közleménye szerint a listát kéthetente felülvizsgálják, és adott esetben frissítik. A közlemény ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy egy tagállam nem dönthet egyedül egy másik, a listán nem szereplő ország beutazási korlátainak megszüntetéséről addig, amíg erről a tagállamok összehangoltan nem határoztak. (MTI)

Görög nyaralás? – Hetekig nem találtak fertőzötteket, aztán hirtelen 43-at

Hetek óta először találtak újabb, bizonyítottan koronavírussal fertőzött személyeket hétfőn Görögországban, miután 43 emberről is bebizonyosodott, hogy szervezetében hordozza a kórokozót - adta hírül a görög egészségügyi hatóság az MTI tudósítása szerint.

Tovább a cikkhez

Törökországban némileg mérséklődött a fertőződés üteme

Törökországban a koronavírus-járvány terjedésének üteme némileg mérséklődött, az előző öt nap 1192 és 1148 közötti számai után hétfőn 1086-tal emelkedett a járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. A mostani adattal az igazolt esetek száma 206 844-re nőtt.

A napi esetszámok a hatósági intézkedések enyhítését követően 900 körüli értékekről indulva június közepén néhány nap alatt 1600 közelébe, a május közepi szintre jutottak. A mutató azóta a mostani 1086-nál alacsonyabban még nem járt. Hétfőn az előző napnál hárommal kevesebben, 16-an vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben. A halálos áldozatok száma ezzel 5241-re emelkedett az országban. Az elmúlt 24 órában az intenzív osztályon fekvő és a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma is valamelyest tovább nőtt, az előbbi 1127-ről 1130-ra, az utóbbi 392-ről 395-re. A gyógyultak száma 2315-tel 182 995-re emelkedett, ők teszik ki tehát az összes eset már több mint 88 százalékát. A 83 milliós országban eddig mintegy 3,68 millió vírustesztet végeztek el.

(MTI)

Olaszország szigorítja az EU-n kívülről beutazók ellenőrzését

Kétszeres tesztelésnek vetik alá az Európai Unión kívüli országokból Olaszországba utazókat a koronavírusos fertőzöttek kiszűrésére az olasz egészségügyi miniszter hétfői bejelentése szerint. Veneto tartomány is szigorította a karantént megszegő betegek büntetését, Rómában tesztelik a bangladesi közösség tagjait.

Az Európai Unión kívüli és járványszempontból kiemelten veszélyesnek tartott országokból érkezők esetében az első vírustesztet a tervek szerint az olaszországi repülőtereken végzik el. Az egészségügyi tárca vezetője hangsúlyozta, hogy ezeket a beutazókat kettős tesztelésnek vetik alá. Hozzátette, hogy a vírusteszt nem helyettesíti a karanténintézkedéseket, amelyek továbbra is tizennégy napig kötelezőek.

Olaszország június 3-tól az EU-tagállamok, július elsejétől a világ többi országa előtt is megnyitotta határait. Az utóbbiakból érkezők számára továbbra is kötelezőnek számít a házi karanténban maradás, de mint kiderült, ezt nem mindenki tartja be. Roberto Speranza emlékeztetett, hogy az egészségügyi minisztérium pénzügyi segítséget nyújt a karanténba helyezettek elszállásolására szállodákban vagy bérelt lakásokban. Az északkeleti Veneto tartomány is szigorítást vezetett be. Kétszer tesztelik azokat, akik százhúsz óránál hosszabb munkautazás után térnek vissza a régióba EU-n kívüli országból. Továbbra is kötelező számukra a tizennégy napos karantén, és ha ezt megszegik, 1000 eurós bírságot szabnak ki rájuk. Vállalkozás esetén a cég minden dolgozója után fejenként kell 1000 eurót fizetni. A házi karanténba vonulóknak értesíteniük kell a helyi polgármestert és a hatóságokat. Súlyosabb esetben, ha a beteg megtagadja a kórházi kezelést, feljelentést tesznek ellene.

Luca Zaia venetói kormányzó azt követően rendelt el szigorítást, hogy a július elsejétől kiszűrt huszonnyolc új betegből tizenöt külföldi vagy külföldről visszaérkezett olasz volt. Köztük van egy Szerbiában járt venetói vállalkozó, aki tünetei ellenére nem helyezte magát karanténba, és megtagadta a kórházi kezelést is. Kritikus állapotba került, és több száz dolgozóját, ismerősét kellett tesztelni. Hasonlóképpen egy Moldovából Venetóba visszatért idősgondozó is pozitívnak bizonyult, és ő sem tartotta tiszteletben a karanténelőírásokat, ahogyan több Bangladesből érkezett beutazó sem.

Luca Zaia hangsúlyozta, hogy Venetóban elsőként oldották fel a korlátozásokat, de ez nem azt jelenti, hogy teljes a szabadság. A római repülőtereken a Bangladesből, az Egyesült Államokból, Indiából, Brazíliából érkezőket tesztelik. A főváros több mint 13 ezres bangladesi közösségének tagjai között vírustesztelést indítottak, önkéntes alapon. Az egészségügyi minisztérium hétfő esti adatai szerint nyolcan haltak meg egy nap alatt és kétszáznyolc új fertőzöttet szűrtek ki. A halálos áldozatok száma elérte a 34 869-et. Az aktív fertőzöttek száma kevesebb mint 15 ezer, a gyógyultaké túllépte a 192 ezret. Kórházban 946 beteget kezelnek, intenzív osztályon hetvenkettőt.

(MTI)

Koronavírus: elindult a feliratkozás az idei zarándoklatra a Szaúd-Arábiában élő külföldiek számára

Hétfőtől feliratkozhatnak a Szaúd-Arábiában élő külföldi állampolgárok a július végi mekkai zarándoklatra, amelyen azonban az idén a koronavírus-járvány miatt csak korlátozott számban vehetnek részt a hívők, a külföldről érkezők pedig egyáltalán nem.

A szaúd-arábiai egészségügyi minisztérium közlése szerint a 20 és 65 év közötti, krónikus betegségben nem szenvedő, szaúd-arábiai tartózkodási engedély birtokában lévők péntekig jelentkezhetnek a zarándoklatra. A szaúdi állampolgárságú résztvevők arányát az idén 30 százalékban határozták meg, őket elsősorban az egészségügyi dolgozók és a biztonsági erők tagjai közül válogatják majd ki a vírus elleni harcban szerzett érdemeik elismeréséül - idézte a SPA szaúdi állami hírügynökség az egészségügyi minisztérium közleményét.

Rijád június végén jelentette be, hogy megtartják a zarándoklatot, ám már akkor leszögezték: a vírus terjedésének megakadályozását célzó óvintézkedések értelmében csak a királyságban élő - bármilyen állampolgárságú - muszlimok vehetnek részt rajta. Tavaly mintegy 2,5 millió muszlim teljesítette az iszlám egyik pillérének számító mekkai zarándoklatot. Szaúd-Arábia állam fennállásának 90 éve alatt még soha nem mondták le ezt a rendezvényt. Februárban leállították az évente elvégezhető kis zarándoklatot, az umrát, miután kitört a koronavírus-járvány a térségben. A több mint 33 milliós Szaúd-Arábiában eddig körülbelül 213 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a Covid-19 betegségbe közel kétezren haltak bele.

(MTI)

Koronavírus: ennek a két osztrák járványgörbének nem örülünk

Az elmúlt napokban a 40-70 közötti sávból hirtelen 85-115 közé ugrott az újonnan koronavírussal fertőzöttek száma, így a trendet megragadó 7 napos mozgóátlagunk is elindult felfelé, illetve az aktív betegek száma is újra 1000 fölé lendült. A legtöbb új eset Felső-Ausztriában, illetve Bécsben van, így nem véletlen, hogy előbbi tartományi vezetője ma újabb szigorításokat rendelt el.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: ennek a két osztrák járványgörbének nem örülünk

Az elmúlt napokban a 40-70 közötti sávból hirtelen 85-115 közé ugrott az újonnan koronavírussal fertőzöttek száma, így a trendet megragadó 7 napos mozgóátlagunk is elindult felfelé, illetve az aktív betegek száma is újra 1000 fölé lendült. A legtöbb új eset Felső-Ausztriában, illetve Bécsben van, így nem véletlen, hogy előbbi tartományi vezetője ma újabb szigorításokat rendelt el.

Tovább a cikkhez

Egyre több a fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban

Egyre több a koronavírus-fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban, ahol immár ötödik egymást követő napja száz fölött van a napi új, bizonyított esetek száma - adta hírül a japán főváros vezetése.

Hétfőre 102 újabb fertőzöttet jegyeztek fel, és közülük 72-en húszas és harmincas éveikben járnak, azaz csupán 30 százalék az idősebbek aránya. Harmincöt fertőzött nagy valószínűséggel a város központjának éjszakai szórakozóhelyein kapta el a vírust, 42 esetében viszont nem tudni, hogy hol, kitől. A 14 milliós lélekszámú Tokió kormányzata felszólította a lakosságot arra, hogy legyen különösen óvatos a belvárosban, és tartózkodjon a szükségtelen közlekedéstől.

A japán fővárosban hétfő esti adat szerint eddig 6867-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, a legtöbben Japán 47 prefektúrája közül. A szigetország fertőzöttjeinek nagyjából a harmada tokiói. Ami Japán egészét illeti, az egészségügyi minisztérium - ugyancsak hétfő este közzétett - adatai szerint négy híján húszezerre nőtt a fertőzöttek száma, a ragály miatt eddig 991-en haltak meg.

(MTI)

Bulgária július végéig meghosszabbítja a járványügyi szükséghelyzetet

Bulgária július végéig meghosszabbítja országosan a járványügyi szükséghelyzetet - jelentette be hétfőn az ország egészségügyi minisztere sajtótájékoztatón. Kiril Ananiev közölte, hogy az intézkedés segít a koronavírus-járvány terjedésének megállításában. A járványügyi szükséghelyzetet - amely a március 13-án elrendelt rendkívüli állapotot váltotta fel - május 14-én hirdették ki először egy hónapra, azóta meghosszabbították június végéig, majd július közepéig. Bulgáriában hétfőig 5740 bizonyítottan koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel, a ragály miatt eddig 246-an haltak meg.

(MTI)

Feszültség Szicíliában: 180 bevándorlót helyeznének karanténhajóra egy olasz kisvárosban

A migránsoknak fenntartott karanténhajó eltávolítását követelte a szicíliai Porto Empedocle kormánypárti polgármestere hétfőn, miután újabb 180 fős migránscsoportot készülnek áthelyezni az olasz kikötővárosban állomásozó karanténhajóra. Ida Carmina, a valamivel kevesebb mint 17 ezer lakosú Porto Empedocle első embere felhívást intézett a római kormányhoz a kikötőben állomásozó Moby Zaza karanténhajó azonnali eltávolítására. A kormánypárti Öt Csillag Mozgalom (M5S) polgármestere Giuseppe Conte miniszterelnököt és Luciana Lamorgese belügyminisztert a szicíliai partokra hívta, hogy személyesen mérjék fel a helyzetet. Kijelentette, hogy a majdnem ezer kilométerre levő Rómából teljesen másnak tűnik a helyzet, mint ahogy a valóságban van.

Ida Carmina szerint Porto Empedocle lakossága "belefáradt abba, hogy szótlanul tűrje a felülről utasítgató római kormánytól rá erőszakolt intézkedéseket". A polgármester a kikötő közelében, nyílt vízen állomásozó Moby Zaza komphajóra utalt, amelyen a Szicíliába érkező migránsok egy részét helyezik el a járvány miatti karantén időszakára. A hajón eddig 169-en voltak, de hétfőn elkezdték elszállítani őket az újabb migránscsoport érkezése miatt.

Az Ocean Viking civilhajó 180 személlyel a fedélzetén jutott el a szicíliai partokig. A Franciaországban bejegyzett SOS Mediterranée szervezet norvég felségjelzésű hajója pakisztániakat, nigériaiakat, eritreaiakat és az észak-afrikai országokból érkezőket, köztük 25 kiskorút, négy külön mentőakció során vette fel június 25-én és 30-án. Kezdetben az olasz és a máltai hatóságok is elutasították, hogy a hajó kiköthessen, ami miatt feszültté vált a helyzet a fedélzeten, és a kapitány "rendkívüli állapotot" rendelt el a hajón. Az utasok egy része ugyanis megfenyegette a legénységet, voltak, akik a vízbe ugrottak, egyesek pedig öngyilkosságot kíséreltek meg. Vasárnap azután csillapodtak le a kedélyek, hogy egy olasz orvos érkezett a fedélzetre, és megígérte az ott levőknek, hogy partra szállhatnak. A hajón levő migránsokat és a legénységet tesztelték, a vizsgálatok eredményére várva a hatóságok kiürítették a Moby Zaza karanténhajót.

A Moby Zazán az utóbbi két hétben karantén alatt levő 169 emberből 127-et a calabriai Crotone táborába szállítanak át, további harminc személy a hajón marad mivel betegnek bizonyult. A karanténhajót fertőtlenítik, majd az Ocean Viking utasait helyezik el rajta. A Ocean Vikingen érkezett migránsok azonban partra akarnak szállni, nem kívánnak egy másik hajóra átmenni, és itt további két hetet tölteni. Porto Empedocle vizein várakozik a Sea-Watch német civilszervezet hajója is, amely két héttel ezelőtt 169 migránssal érkezett oda. A hajó legénysége azóta az ilyenkor kötelező karanténidőszak végét várja, hogy újraindulhasson Líbia irányába.

(MTI)

Drasztikus korlátozásokat vezetnek be Izraelben a járvány megfékezésére

Drasztikus korlátozásokat vezetnek be azonnali hatállyal Izraelben a koronavírus-járvány megfékezésére - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn. A kormány hétfői rendkívüli ülésén jóváhagyta, hogy

azonnali hatállyal bezárják a rendezvénytermeket, a bárokat és klubokat, a konditermeket és az uszodákat.

Viszont egyelőre látogathatók maradnak a tengerpartok, a zsinagógák és a vallási tanházak, vagyis a jesivák, korlátozásokkal működhetnek a szállodák, valamint az éttermek - noha az egészségügyi minisztérium ezek bezárását is követelte.

A vendéglőkben maximum húszan ülhetnek a zárt térben, de a teraszokon elhelyezhetnek további harminc embert, és a zsinagógákban legfeljebb 19-en imádkozhatnak vagy tanulhatnak egyszerre. Az ülésen megvitatták az érintett miniszterek heves ellenkezése mellett a közösségi közlekedés utasszámának korlátozását, valamint a nyári táborok és az iskolák nyári foglalkozásainak esetleges megszüntetését is. A buszokon ezentúl legfeljebb húszan utazhatnak, és csak a negyedik osztályig maradhatnak nyitva a nyári gyermekelhelyezést szolgáló táborok, foglalkozások.

A koronavírus-járvány terjedésének aggasztó adatai nyomán Benjámin Netanjahu miniszterelnök az értekezleten figyelmeztette a minisztereket, hogy "karnyújtásnyira vagyunk a teljes vesztegzártól". "Drasztikus intézkedésekre van szükség a még drasztikusabb intézkedések elkerülésére, a gyors és hatékony gazdasági kompenzáció mellett"- mondta Beni Ganz védelmi miniszter, a koalíciós megállapodás szerint másfél év múlva sorra kerülő jövendő miniszterelnök. "A járvány egyértelműen terjed. Minden nap meredeken emelkedik, és egyre több súlyos betegséget okoz. Jelenleg 90 súlyos beteg van, és számuk négynaponta megduplázódik. Ha most nem cselekszünk, akkor az elkövetkező hetekben több száz, sőt több mint ezer súlyos beteget kell fogadni, ami megbénítja egészségügyi rendszerünket" - hangsúlyozta a kormányfő, aki megígérte, hogy gazdasági segélycsomagot is kidolgoznak a bezárásra ítélt vagy veszteségre kárhoztatott üzletek kárvallottjainak.

Az újabb, drasztikus óvintézkedések már a múlt héten elkezdődtek, de akkor még 50 főben korlátozták az imádkozók számát a zsinagógákban, és ekkora létszámmal engedélyezték a rendezvénytermek nyitva tartását is. Izraelben vasárnap 817 új vírushordozót diagnosztizáltak 17 752 teszt alapján, ami igen magas, 4,6 százalékos arányt jelent. Jelenleg 11 856 fertőzött van, ami már meghaladja a járvány első hullámának csúcsát. 90-en vannak súlyos állapotban, 32-en lélegeztetőgépen. A járvány kitörése óta 30 162 megbetegedést észleltek Izraelben, a bizonyítottan koronavírusban elhunytak száma 332.

(MTI)

NHL - Harmincöt játékos tesztje lett pozitív

Eddig harmincöt játékos koronavírustesztje lett pozitív az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A liga közlése szerint a klublétesítményekben elvégzett 396 tesztből 23 mutatta ki a fertőzést az egyéni edzések június 8-i kezdete óta, de további 12 megbetegedésről is tudomása van. Az NHL és a játékosok érdekvédelmi szervezete hétfőn állapodott meg a bajnokság folytatásának feltételeiről, ennek egyik kitétele, hogy az edzőtáborokban, majd pedig a bajnoki folytatás során is napi rendszerességgel tesztelnek mindenkit a csapatoknál és a játékvezetők között. A jelenlegi tervek szerint az augusztus elsejei rajtot követően október elején avathatnak bajnokot az NHL-ben.

(MTI)

Ismét ezer fölött van az aktív betegek száma Ausztriában

Ismét ezer fölé emelkedett a még kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma Ausztriában, az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint 1012 aktív beteget tartanak nyilván. Az országban már 18 365 ember koronavírustesztje lett pozitív. Közülük 16 647-en időközben meggyógyultak. A betegség okozta szövődményekbe 706-an haltak bele. Hétfőn 85 új esetet diagnosztizáltak. Közülük a legtöbben Felső-Ausztriában (57), illetve Bécsben (21) vannak.

Thomas Stelzer, Felső-Ausztria tartományi vezetője elrendelte, hogy ismét tegyék kötelezővé a járvány elleni küzdelemhez szükséges óvintézkedések egy részét. Így keddtől a hivatalokban szájmaszkot kell viselni, a településeken pedig kerülni kell a nagyobb csoportosulásokat, és be kell tartani a legalább egy méteres távolságot.    

Pénteken egy hétre bezárták az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a tartomány öt járásában: Linzben, a Linz vidéki járásban, Welsben, a Wels vidéki járásban, valamint az Urfahr környéki járásban. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kijelentette: hatékony intézkedésekkel kell megakadályozni, hogy a vírus a regionális szinten kialakult gócpontokból továbbterjedjen. A tárcavezető "örömtelinek" nevezte ugyanakkor, hogy a járvány terjedésekor helyi szinten nagyon pontosan meg lehet állapítani, honnak ered és hogyan terjed a fertőzés.

(MTI)

5% körüli lehet az átfertőzöttség Spanyolországban

Spanyolországban csaknem két és fél millióan, a lakosság 5,2 százaléka eshetett át a koronavírus-fertőzésen, vagyis nem alakulhatott ki közösségi immunitás a vírussal szemben

- erre a megállapításra jutott az az országos reprezentatív kutatás, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Madridban.

A spanyol egészségügyi minisztérium, a statisztikai hivatal (INE) és a III. Károly egészségügyi kutatóintézet közös, április végén kezdődött, három szakaszból álló vizsgálatában több mint 68 ezren, a kiválasztottak 77 százaléka vett részt.

A dél-európai országban több mint 250 ezer embernél igazolták a fertőzést az elmúlt hónapokban, a halálos áldozatok száma meghaladja a 28 ezret.

A gyorstesztekkel és vérvizsgálatokkal járó kutatás jelentős területi eltéréseket állapított meg: míg a járvány által leginkább érintett madridi tartományban 11,7 százalékos az átfertőzöttség, addig például a Baleár-szigeteken 1,4, az északi Asztúriában 1,9 százalék. Továbbá az is kiderült, hogy az egészségügyi dolgozók körében nagyobb, 10 százalékos a fertőzésen átesettek aránya.

A CNE vezetője beszámolt arról is, hogy a felmérés második szakaszában a fertőzésen átesettek közül 7 százalék volt azok aránya, akiknél már nem mutatta ki a vírussal szemben termelt ellenanyagot a vizsgálat, noha az első körben ez még jelen volt a vérmintában. A harmadik fázisban ez az arány 14 százalékra nőtt.

A kutatók szerint ezt részben indokolhatja az is, hogy a gyorstesztek nem tökéletesek, de a jelenség kapcsán inkább óvatosságra intenek, mivel más koronavírus-típusoknál megfigyelték, hogy a megszerzett immunitás lehet hiányos vagy átmeneti is. Azoknak, akiknél lezajlott a fertőzés, ugyanúgy kell védeniük magukat és környezetüket, mint azoknak, akik nem kapták el a vírust - hangsúlyozta Raquel Yotti, a III. Károly egészségügyi kutatóintézet igazgatója.

Spanyolországban több mint három hónap után június 21-én oldották fel az állampolgárok szabad mozgását korlátozó szükségállapotot, és nyitották meg a határokat, elsőként az Európai Unió tagállamaiból érkezők előtt. A maszkviselés továbbra is kötelező minden zárt nyilvános helyen, továbbá közterületen is akkor, ha nem lehet betartani a biztonságosnak vélt, legkevesebb másfél méteres távolságot másoktól. Az országban területenként eltérő létszámkorlátozások vannak érvényben például a vendéglátóhelyeken vagy az üzletekben, utóbbiakban kötelező belépéskor használni a kihelyezett kézfertőtlenítő folyadékot is.

Az óvintézkedések ellenére mintegy félszáz, kisebb-nagyobb járványgócot észleltek az országban. A legjelentősebbet, amely eddig 549 embert fertőzött meg, Katalóniából jelentették, ahol emiatt szombat dél óta 210 ezren nem hagyhatják el Segriá járást. Ugyanez vonatkozik 70 ezer emberre hétfőtől a galiciai A Marina járásban, ahol 119 koronavírusos fertőzöttet tartanak nyilván. A vesztegzárat egyelőre péntekig rendelték el.

(MTI)

A felvásárlásoknak és fúzióknak is betett a koronavírus

A felvásárlási és fúziós aktivitásnak is betett a koronavírus-járvány, az Egyesült Államokban 83 százalékkal zuhant a bejelentett tranzakciók értéke a második negyedévben az egy évvel korábbi szintről – derül ki a Refinitiv adataiból.

Tovább a cikkhez

Csődegyezségi eljárást kezdeményezett a második legnagyobb román légitársaság

Csődegyezségi eljárást kezdeményezett a Blue Air román kereskedelmi légitársaság, amely a következő 18 hónapban 100 millió euró adósságot kell átütemezzen - közölte hétfőn a légitársaság.

Tovább a cikkhez

75 millió eurónyi hitelt kap az EU-tól egy német vakcinagyártó

Az Európai Beruházási Bank (EBB) és az innovatív gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó CureVac biogyógyszerészeti vállalat 75 millió euró összegű hitelmegállapodást kötött. Ez az összeg a CureVac fertőző betegségek elleni oltóanyagok fejlesztésére irányuló munkáját hivatott támogatni, ideértve a cég koronavírus-fertőzés elleni potenciális oltóanyagának kifejlesztését – közölte az Európai Bizottság.

Tovább a cikkhez

Közegészségügyi intézkedésekről szóló törvénytervezetet fogadott el a román kormány

A járványhelyzetben vagy biológiai veszély esetén elrendelhető közegészségügyi intézkedésekről fogadott el hétfői rendkívüli ülésén törvénytervezetet a bukaresti kormány, miután egy alkotmánybírósági határozat nyomán múlt héten megszűnt a koronavírus-járvány megfékezését célzó karanténintézkedések jogalapja.

Az alkotmánybíróság kimondta, hogy az állampolgári alapjogokat csak törvénnyel lehet korlátozni, ezért hatályon kívül helyezték az egészségügyi miniszter rendeleteit, amelyek alapján eddig kórházban tartották a koronavírus-fertőzötteket, és karanténba küldték a fertőzöttekkel kapcsolatba került, vagy járvány sújtotta országokból érkezett embereket.

A kormány által elfogadott törvénytervezet felhatalmazná a járványügyi operatív törzset, hogy elrendelje a karantént a járvány sújtotta országokból érkezők, vagy a fertőzöttekkel kontaktusba került személyek számára, és jogalapot teremt a fertőzöttek - kórházban vagy akár otthonukban történő - elkülönítésére.

A fertőzés terjedését meggátoló óvintézkedések - a karanténrendelet vagy elkülönítés - megszegéséért öttől tízezer lejig (360-720 ezer forint) terjedő pénzbírság szabható ki, vagy büntetőeljárás indítható, amennyiben az kimeríti a betegségek leküzdésének meghiúsítását, amiért már börtönbüntetés jár.

A tervezetet a parlamentnek is el kell még fogadnia, addig senkit sem lehet akarata ellenére kórházban vagy karanténban tartani Romániában.

A karanténintézkedések jogalapját felszámoló alkotmánybírósági döntés pénteki hatályba lépésekor még csaknem 60 ezer külföldről érkezett, vagy fertőzöttekkel kapcsolatba került ember várta otthoni vagy hatósági karanténban a betegség lappangási idejének leteltét. Azóta a hatóságok nem közöltek összesítést arról, hogy hányan hagyták el a karantént. Romániában a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma hétfőn meghaladta a 7200-at, közülük hatezren vannak kórházban.

(MTI)

A német kormány ellenzi a maszkviselés lazítását

Ellenzi a szövetségi kormány Németországban azt a több tartományi kormány által mérlegelt intézkedést, hogy a kiskereskedelmi ágazat helyzetének javítására vonják vissza a vásárlókat a boltokban a koronavírus-járvány miatt maszkviselésre kötelező szabályt.

Angela Merkel szerint a maszkviselés a járvány elleni védekezés "fontos, és továbbra is nélkülözhetetlen eleme" minden helyzetben, amelyben nem lehet állandóan megtartani az egymás közötti legalább másfél méteres távolságot - ismertette a kancellár álláspontját Steffen Seibert kormányszóvivő hétfői berlini tájékoztatóján. A kancellár szerint a szájat és az orrot takaró maszk viselése az ilyen helyzetekben elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy továbbra is alacsony maradjon az új típusú koronavírussal (Sars-Cov-2) fertőzöttek száma - tette hozzá.

Ugyanerre az álláspontra helyezkedtek a szövetségi kormányt alkotó pártok - a CDU/CSU jobbközép pártszövetség és a szociáldemokrata párt (SPD) - vezetői is, egységes frontot alkotva a tartományi kormányok szintjén kibontakozott törekvéssel szemben.

Az ügy vasárnap került a német politika napirendjére, a Welt am Sonntag című lap egy összeállításával, amelyben Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Alsó-Szászország tartomány - egyaránt CDU-s - gazdasági minisztere kilátásba helyezte az üzletekre, áruházakra vonatkozó maszkviselési kötelezettség megszüntetését.

Az egyelőre nem bizonyított, hogy a maszkviselési kötelezettség visszaveti a kiskereskedelmi forgalmat, két felmérés - a kölni kereskedelmi kutatóintézet (IFH) és a lipcsei kereskedelmi főiskola (HHL) kutatása - viszont azt jelzi, hogy jelentősen javítaná a vásárlási kedvet, ha nem kellene maszkot viselni az üzletekben.

Foglalkozik a gondolattal több további északi és keleti német tartomány, például Hamburg és Szászország. A lakosság zömének otthont adó nyugati és déli tartományokban nem változtatnának a maszk viselését a boltokban kötelezőként előíró szabályon. Több tanulmány bizonyítja, hogy a legegyszerűbb maszkok is nagyban gátolják a kórokozó terjedését, ezért fenn kell tartani a kötelezettséget - nyilatkozott Tobias Hans, Saar-vidék tartomány miniszterelnöke a Welt am Sonntagnak.

Németországban továbbra is visszaszorulóban van a Sars-Cov-2 úgynevezett reprodukciós rátája, 0,96 a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) hétfői kimutatása szerint. Ez azt jelenti, hogy minden 100 új fertőzött átlagosan 96 embernek adja tovább a vírust.

A közigazgatás 401 alapegysége - járások, városok - közül 126-ban egyetlen fertőzést sem regisztráltak az utóbbi hét napon, további 236 járásban pedig öt alatt volt a 100 ezer lakosra jutó új fertőzöttek száma.

Vasárnapról hétfőre valamennyi járást és várost együttvéve 219 új esetről érkezett jelentés az RKI-hez. Így a járvány kezdete óta 196 551 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t Németországban. A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben 9012 regisztrált fertőzött halt meg, ez néggyel több az egy nappal korábbinál. A gyógyultnak minősülők becsült száma 181 700. Így az úgynevezett aktív esetek, vagyis a vírussal még küzdő, regisztrált fertőzöttek becsült száma 5800 körül van a 83,1 milliós országban.

(MTI)

Nagyon óvatosak még az elemzők, a defenzív részvényeket ajánlják

A következő egy évre stagnálást várnak a részvénypiacokra a Citi stratégái, szerintük a pozitív és a negatív hatások kiegyenlítik majd egymást – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Erősödik a kiskereskedelem az eurózónában

Elemzők által vártnál kedvezőbben alakult az euróövezet kiskereskedelmi forgalma májusban, vagyis az áprilisi, koronavírus miatti nagy zuhanás után kezd magára találni a kiskereskedelem.

Tovább a cikkhez

Erősödik a kiskereskedelem az eurózónában

Elemzők által vártnál kedvezőbben alakult az euróövezet kiskereskedelmi forgalma májusban, vagyis az áprilisi, koronavírus miatti nagy zuhanás után kezd magára találni a kiskereskedelem.

Tovább a cikkhez

Belgrádban ismét felállítottak egy ideiglenes járványkórházat

Az igazolt fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt hétfőtől ismét ideiglenes járványkórházként működik az egyik belgrádi sportcsarnok, egyelőre ötszáz ágyat készítenek elő az enyhébb tünetekkel rendelkező koronavírus-fertőzöttek számára.

  • Szerbiában vasárnapról hétfőre 15 829-ről 16 131-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Vasárnap öt újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 311-re nőtt. A legtöbb halottat 24 óra alatt péntekről szombatra regisztrálták, amikor egy nap alatt 11-en veszítették életüket a Covid-19 betegség szövődményei miatt. Az aktív esetek száma jelenleg 2553, közülük 81-en szorulnak lélegeztetőgépre.
  • Koszovóban egy nap alatt 3356-ról 3508-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kilenc halálos áldozata volt a Covid-19-nek az utóbbi 24 órában, ezzel 75-re nőtt a halottak száma. Egészségügyi illetékesekkel folytatott tárgyalást követően a kormány úgy döntött, hogy a járványgócokban, például a fővárosban, Pristinában ismét kijárási tilalmat vezet be. A kijárási tilalom 21 és másnap reggel 5 óra között van érvényben.
  • Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 6932-ről 7046-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt heten haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 341-re nőtt a halálos áldozatok száma. 
  • Montenegróban hétfőre 720-ról 781-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a vírusnak, így a halottak száma 14 maradt. Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a napokban tovább növekedhet a fertőzöttek száma, mert július elsejétől az Adria-parti állam megnyitotta határait az Európai Unióból érkezők előtt, és azóta több mint 350 ezren léptek be az országba.
  • Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 5239-ről 5380-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A Covid-19 betegségbe eddig 191-en haltak bele.

(MTI)

Címlapkép: Milos Miskov/Anadolu Agency via Getty Images

Ukrajnában jóval kevesebb új beteget regisztráltak, mint a megelőző napokban

Az elmúlt napokhoz képest hétfőre jóval kevesebb új koronavírusos beteget regisztráltak Ukrajnában, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma viszont velük együtt így is átlépte már a 49 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A közölt adatok alapján az elmúlt napban az azonosított fertőzöttek száma 543 új esettel 49 043-ra nőtt.

Az elhunytaké 13 újabb halálos áldozattal 1262-re emelkedett, miközben eddig 21 703-an gyógyultak meg, közülük 327-en előző nap. Az aktív betegek száma meghaladta a 26 ezret (26 078), egy nap alatt 203-mal növekedett.

A hétvégén, vasárnapra még 823, szombatra 900 fölötti napi fertőzéses esetet jegyeztek fel, a mostani ehhez képest jelentős javulást mutat.

Az elmúlt napban a legtöbb új fertőzöttet ismét a nyugati országrészben, valamint a fővárosban jegyezték fel: Lviv megyében 104-et, Rivne megyében 82-őt, Kijevben pedig 59-et.

Az ország legfertőzöttebb régiójában, Lviv megyében az eddig azonosított fertőzöttek száma már elérte a 6301-et, a második legfertőzöttebb területen, a fővárosban, Kijevben számuk 5602-re emelkedett. Mindkét régióban két-két újabb halálest történt az elmúlt napban, így Lviv megyében az elhunytak száma 164-re, Kijevben 116-ra nőtt.

Kárpátalján az elmúlt 24 órában három újabb beteg halt meg, velük együtt az elhunytak száma 111-re emelkedett. Jelenleg a megyében az azonosított fertőzöttek száma 3375, közülük eddig 1001-en győzték le a kórt.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál az egészségügyi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy hétfőtől a meghatározott kritériumok alapján Lviv megyének engedélyezték a karanténkorlátozások enyhítését, míg a fővárosnak, Kijevnek, Kárpátaljának, valamint hét további megyének nem. A múlt héten még Lviv megye sem felelt meg a kritériumoknak a korlátozások enyhítéséhez.

Ukrajnában adaptív, azaz régiónként eltérő karanténszabályok vannak érvényben. Az adott térségben elsősorban a betegeknek, valamint az elvégzett tesztek számának a lakosság arányára vetített számát, a kórházi ágyak leterheltségét és a fertőzés terjedésének dinamikáját veszik alapul. Kárpátalján a legsúlyosabb probléma az, hogy a kórházi ágyak leterheltsége már csaknem elérte a 62 százalékot.

(MTI)

Szlávik: az 5-10 magyar eset csalóka, akár napi 100 új koronavírusos is lehet

Szlávik János arról beszélt, hogy több mint tízszer több koronavírusos eset lehet Magyarországon, mint amennyit regisztrálnak.

Tovább a cikkhez

Több mint 6000 új koronavírus-fertőzöttet találtak Oroszországban egy nap alatt

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 6611-gyel 687 862-re emelkedett a hétfőn közölt országos összesítés szerint. Ez 1 százalékos napi növekményt jelent. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 28,8 százaléka tünetmentes.

Az aktív esetek száma 2897-tel 223 237-re nőtt. A halálozások száma 135-tel 10 296-ra, a gyógyultaké pedig 3579-cel 454 329-ra emelkedett. Moszkvában a diagnosztizált fertőzések száma 685-tel 225 545-ra, a halottaké 22-vel 3975-re, a gyógyultaké pedig 632-vel 157 652-re nőtt.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 21,3 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 265 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 277 373 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

(MTI)

A japánok kétharmada szerint jövőre sem lesz olimpia

Egy Japánban végzett közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy jövőre sem lehet megrendezni a tokiói olimpiát.

A JNN cég felmérésén a résztvevők 77 százaléka mondta azt, hogy 2021-ben sem lehet majd megtartani az ötkarikás játékokat, amelyet a koronavírus-járvány miatt halasztottak el egy évvel.

Az olimpia eredetileg ebben a hónapban kezdődött volna, a pandémia miatt azonban példátlan módon márciusban döntöttek úgy a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy egy évvel eltolják a világ legnagyobb sporteseményét. A szervezők korábban azt nyilatkozták, hogy jövőre "egyszerűsített" játékokat terveznek, csökkentve ezzel a kockázatot.

(MTI)

Több száz tudós szerint a levegőben is terjedhet a koronavírus

Több száz tudós állítása szerint vannak bizonyítékok arra, hogy a koronavírus a levegőben terjed. Ezért felszólítják a WHO-t, hogy módosítson az ajánlásain – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: itt a hétfő reggeli magyar jelentés

Hat fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és nem hunyt el senki az elmúlt 24 órában. Az aktív fertőzöttek száma jelentősen csökkent. A hat új megbetegedés közül 5 Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez köthető, ahol már tegnap is volt egy kisebb növekedés az új esetszámokban. Budapesten és Pest megyében nincs új fertőzött.

Tovább a cikkhez

A német vállalatok ötöde szerint veszélyben a túlélése

A német vállalatok ötöde gondolja úgy, hogy veszélyezteti a túlélését a koronavírus-válság – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Újabb nagyvállalat döntött az örökös home office mellett, 80 ezren dolgozhatnak otthonról

Újabb vállalat jelentette be, hogy áttér egy rugalmasabb munkarendre, amit a koronavírus-járvány ihletett.

Tovább a cikkhez

A legrosszabbkor jött a koronavírus a Deutsche Banknak

Lelassította a koronavírus a költségcsökkentési céllal meghirdetett elbocsátásokat a Deutsche Banknál, de jó úton van a bank, hogy teljesítse idei pénzügyi terveit – mondta a bank pénzügyi igazgatója. Az elemzők mindenesetre 1,8 milliárd eurós veszteségre számítanak idén a társaságtól.

Tovább a cikkhez

Az ausztráliai Victoria állam lezárja az ország legnépesebb tagállamával közös határát

Az ausztráliai Victoria állam július 7-től határozatlan időre lezárja az ország legnépesebb tagállamával, Új-Dél-Wales-szel közös határát a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be hétfőn Victoria állam kormányfője. Daniel Andrews szerint a  járvány kezdete óta nem látott mértékben, 127-tel emelkedett az új fertőzöttek napi száma az utóbbi 24 órában.

A járványgóc Ausztrália második legnépesebb városában, Victoria állam székhelyén, Melbourne-ben alakult ki. A fertőzöttek számának emelkedése miatt időközben már harminc külvárosban rendeltek el szigorú távolságtartási szabályokat és kilenc emeletes házat helyeztek vesztegzár alá.

Andrews június végén, a szigorítások újbóli elrendelésekor bejelentette, hogy a rendőrség fogja felügyelni a kijárási korlátozások betartását, a szabályszegők pedig pénzbüntetésre számíthatnak.

A 24,5 milliós országban eddig mintegy 8586 fertőzöttet és 105 halálesetet regisztráltak a Covid-19-betegség következtében. (MTI)

Megfertőződött a bolíviai egészségügyi miniszter

Megfertőződött koronavírussal Maria Eidy Roca bolíviai egészségügyi miniszter - közölte az általa vezetett tárca vasárnap.

A tájékoztatás szerint a tárcavezető koronavírus-tesztje pozitív lett, állapota stabil, és betartja a karantén előírásokat.

A 11 milliós dél-amerikai államban eddig 38 071 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1378-an hunytak el a kórban. Bolíviában dacára a korán foganatosított járványügyi intézkedéseknek az utóbbi hetekben ismét növekedett a fertőzöttek száma. (MTI

Nem tud fellélegezni a világ a koronavírus-járványban és egy új nagy gócpont formálódik

Világszerte már 11,42 millió ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 534 ezer felett jár, a gyógyultaké pedig 6,16 millió felett. Azért foglalkozunk kiemelten továbbra is a járvány terjedésével és azért figyeljük sok ország folyamatait egyszerre, mert ezek az adatok indikációt adnak arra, hogy hol tud fokozatosan az élet visszatérni a "régi kerékvágásba" és hol válhat szükségessé az esetszámok felpörgése miatt a lazítások elhalasztása, vagy újbóli szigorítás. Ezek pedig a gazdasági aktivitásra, a kilábalás ütemére adnak jeleket az adott országban, és így áttételesen világszinten is.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 2 888 586 fertőzött van, 129 947-en haltak meg, 906 763-an meggyógyultak az MTI összesítése szerint.

Brazíliában 26 051-gyel nőtt koronavírussal fertőzöttek, és 602-vel az elhunytak száma az utóbbi 24 órában - közölte vasárnap a brazil egészségügyi minisztérium. Latin-Amerika legnagyobb, 210 millió lakosú országában eddig 1 millió 603 ezer 055 fertőzöttet és 64 867 halálesetet regisztráltak. A gyógyultak szám meghaladja a 906 ezret.

A járvány egyik legfőbb góca az ország délkeleti régiójában található Sao Paulo, Rio de Janeiro, Espírito Santo és Mins Gerais államok területén. A térségben a fertőzöttek száma meghaladja az 553 ezret, a halottaké pedig csaknem harmincezer.

Az ország második legsúlyosabban érintett régiója északkeleten található kilenc tagállam területén. Ott eddig 547 ezer esetet regisztráltak majdnem 21 ezer halottal. Brazília északi részéről hozzávetőleg 290 ezer esetet jelentettek és tízezer elhunytat.

Szakértők szerint a valós számok jóval nagyobbak lehetnek, mivel aránylag kevés koronavírus-tesztet végeznek. Tanulmányok és nemzetközi szervezetek becslései szerint

a fertőzöttek száma a hivatalos adatok hétszerese, míg a halottaké a duplája is lehet.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, "kisebb influenzának" titulálta a betegséget. Azzal vádolta a szövetségi államok kormányait, amelyek kijárási korlátozásokat léptettek életbe, hogy hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Szerinte a gazdasági válság miatt többen halnak majd meg, mint a járványban.

Oroszországban 680 283-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 10 145-re, a gyógyultaké 449 995-re. Indiában 673 165 fertőzöttet, 19 268 halálos áldozatot és 409 083 gyógyultat jegyeztek fel.

Amint a bevezetőben felhívtuk rá a figyelmet, egy új (nagy népsűrűségű) országban, a Fülöp-szigeteken meredeken gyorsul már a 7 napos mozgóátlag szerint is az új fertőzöttek száma, így félő, hogy a járvány a következő hetekben sokkal kiterjedtebbé válik a nagy feltörekvő országban is.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 286 931, 44 305-en haltak meg a betegségben és 1375-en gyógyultak ki belőle. Spanyolországban 250 545 fertőzöttet, 28 385 halálos áldozatot és 150 376 gyógyultat regisztráltak. Olaszországban a fertőzöttek száma 241 611, a halálos áldozatoké 34 861, és 192 108-an gyógyultak fel a Covid-19-ből. Franciaországban 204 222 fertőzöttről, 29 896 halálos áldozatról és 77 185 gyógyultról tudni. Németországban 197 523 a fertőzöttek száma, 9023 a halottaké, 181 719-en meggyógyultak.

Iránban 240 438 fertőzöttet, 11 571 halálesetet és 201 330 gyógyultat tartanak számon. Törökországban 205 758 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 5225, a gyógyultaké 180 680.

Kanadában 107 394 fertőzöttet, 8739 halálos áldozatot és 70 772 gyógyultat tartottak számon. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 84 871 fertőzéses esetet tartottak nyilván hétfő reggel, valamint 4641 halálos áldozatot és 79 706 felépültet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

Címlapkép forrása: 

A koronavírus mellett még az agyevő amőba is felbukkant Amerikában

Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában, a helyi egészségügyi hatóságok a hétvégén figyelmeztetést adtak ki az állam egyik nyugati parti megyéjének területére.

Tovább a cikkhez

Adatdömping a koronavírus-válságról: a héten sokkal tisztábban látunk majd

Rendkívül mozgalmas hét előtt állunk, számos fontos adat érkezik a magyar gazdaságból. Megismerjük a júniusi infláció alakulását, megtudjuk, az áprilisi visszaesés után magára talált-e a kiskereskedelem, de jön adat a turizmusról és a külkereskedelemről is. A világban is történnek fontos események, a Bizottság közzéteszi a növekedési várakozásait, de a német ipari teljesítményről is érkeznek adatok.

Tovább a cikkhez

Csúnyán terjed a járvány Magyarország egyes szomszédaiban

Vasárnap délben 11,288 millió koronavírus-fertőzöttet tartottak számon a világon. A halottak száma elérte az 531 ezret, a gyógyultaték pedig a 6,075 milliót. A két legfertőzöttebb ország stabilan az USA és Brazília, a harmadik-negyedik helyen Oroszország és India osztozik. Ismét csúnyán terjed a járvány Magyarország egyes szomszédiaiban, így Szerbiában és Horvátországban is.

Tovább a cikkhez
Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
repulo_legitarsasag_repter_kifutopalya
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
kórház orvos egészégügy informatika