miskolc
Gazdaság

Az új koronavírus-fertőzöttek legnagyobb része Borsod megyéhez köthető

Portfolio
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sokáig nem találtak új koronavírus-fertőzöttet, az elmúlt napokban azonban látványosan megugrott a szám. A mai 16 esetből 12-t itt találtak.

Az elmúlt napok koronavírus-adatában szembetűnő volt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nőtt a koronavírus megbetegedések száma. A kedd reggeli 16 esetből 12-t ebben a megyében regisztráltak, hétfőn a 6 új esetből ötöt. Szombaton még csak egy új eset volt, vasárnap már kettő, azóta exponenciális a növekedés.

Az ábrán látható, hogy nagyon sokáig nem volt új eset a megyében, sőt, az adattisztítás során még levonásra is kerültek egyes esetek. A jelenlegi növekedés ehhez képest szemmel látható, nem kizárt, hogy egy helyi gócpont van kialakulóban, bár remélhetőleg csak egy csoportos megbetegedésről van szó, és a kontaktszemélyek körében terjed a járvány.

Mivel erről pontos információink nincsenek, kérdéseinket elküldjük az operatív törzsnek, amint válaszolnak, a cikket kiegészítjük.

A 12-es szám egyelőre nem magas, de a trendre érdemes odafigyelni. Az sem utolsó szempont, hogy a regisztrált megbetegedések általában csak a töredékét teszik ki a valós megbetegedéseknek, ezért a helyzet pontos felismeréséhez mindenképp tudni kéne, hogy mi állt a borsodi fertőzések hátterében.

Budapesten eközben második napja nem nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, és Pest megyében is csak egy új esetet találtak.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bejrút200804