iskolásfiuk
Gazdaság

Kiderült, mi áll a borsodi koronavírus-fertőzések megugrásának hátterében

Portfolio
A Borsod-Abaúj-Zemplénben regisztrált új fertőzöttek egy oktatási intézményhez köthetők - derül ki az NNK közleményéből. Reggel mi is megírtuk, hogy Borsodban látványosan megugrott az új fertőzöttek száma, de pontos részleteket nem tudtunk. Az NNK folyamatosan végzi a kontaktkutatást, eddig 21 pozitív esetet találtak a kontaktok körében.

Reggel megírtuk, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében exponenciálisan nőtt az új fertőzések száma, a ma reggeli 16 közölt betegből 12 ebben a megyében él. A Nemzeti Népegészségügyi Központ most közleményben tudatja, hogy mi áll a fertőzések hátterében.

COVID-19 fertőzés halmozódását észlelte a helyi járványügyi hatóság egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oktatási intézményben - írják a közleményben. A néhány nappal ezelőtt megbetegedett pedagógus esetében a kontaktkutatás kiderítette, hogy az érintett a fertőzés igazolódását megelőzően zárt körű értekezleten vett részt, ahol nagy valószínűséggel megfertőződhetett. A kontaktok körében eddig elvégzett PCR laboratóriumi vizsgálatok  21 fő esetében pozitív eredménnyel zárultak. A járványban Borsod megyei lakosok mellett egy Heves megyei lakos is érintett. Jelenleg 3 főt ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Infektológiai osztályán.

A szükséges járványügyi intézkedések megtörténtek - írják. A szoros kontaktok járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat. Valamennyi fertőzött beteget elkülönítették, a  tünetesek kórházban, illetve otthonukban vannak.  

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó megelőző szabályok betartása kiemelten fontos saját magunk és embertársaink védelme érdekében.

Az NNK továbbra is hangsúlyozza, hogy kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személyek álljanak munkába, menjenek közösségbe. Tekintettel arra, hogy tünetmentes személy is hordozhatja a vírust, kiemelten fontos a 1,5 méteres védőtávolság megtartása. Emellett szigorúan be kell tartani a köhögési, tüsszentési etikett szabályait. Figyeljünk oda a fokozott és folyamatos szellőztetésre és ne feledkezzünk meg a gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés szükségességéről.​

Címlapkép: Getty Images

bullbear
koronavirus_roller_gyerek
spanyolország turizmus tengerpart
shutterstock_526779460hotel bécs
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
budapest gellért hegy