Előfizetői tartalom

Merkely Béla: a legnagyobb országok nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen időben vakcina

Portfolio
Részletes interjút adott az InfoRádiónak Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, aki többek között az országos szűrővizsgálat fontosságáról, a járvány második hullámának veszélyeiről is beszélt, valamint arról, hogy miért jelentene különösen nagy problémát a fejlett országokban, ha ismét egy hasonló járvány alakulna ki.

Merkely Béla elmondta, hogy amit látunk, az még mindig a járvány első hulláma. Az első hullám jó esetben úgy zajlik, hogy elkezd emelkedni az igazolt fertőzések száma, majd elér egy csúcsot, van egy plató, azt követően pedig lassan csökken. Ez attól függ, hogy a vírus reprodukciós értéke hogyan viszonyul ehhez, azaz, hogy egy megfertőződött átlagosan hány személynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés