Nagyon megverte a Balaton északi partja a délit - Megdöbbentő számokat mutatunk
Gazdaság

Most jön az igazi robbanás a Balatonnál: a hétvégén már nagyon sokan lesznek a strandokon

Inforádió
A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint reális, hogy a magyar tenger partján másfélszer annyi szabadstrand van, mint ahány önkormányzat, még ha az eloszlás nem is egyenletes. elenleg 64 szabadstrand található a magyar tenger körül, ami Hoffmann Henrik szerint elegendő lehet, hogy mindenki megtalálja a maga számára szimpatikusat, ha ilyenre vágyik.

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint fontos látni, hogy a spanyol Riviérától a franciáig, vagy akár a Garda-tó esetében, tehát ha bármilyen más külföldi desztinációval állítjuk is szembe a Balatont, mindenhol vannak olyan települések, amelyek szolgáltatása magasabban pozicionáltak, ebből következően fizetősek, ahogyan mindenhol vannak alacsonyabban pozicionáltak is, amik pedig ingyenesek.

Ezért szerinte nem feltétlenül szabad olyan elvárás támasztani a teljes Balatonnal kapcsolatosan, hogy mindenhol legyen szabadstrand,

hiszen vérmérséklet és pénztárca tekintetében más üdülőhelyeken is, így a Balatonnál is eloszlik a tömeg.

Hoffmann Henrik az elmúlt évek változásaival kapcsolatban emlékeztetett, a Magyar Turisztikai Ügynökségnek volt több olyan pályázata is, amely egyik oldalról a fizetős strandoknak, a másik oldalról pedig a szabadstrandoknak a szolgáltatásfejlesztését célozta. Ezeken pedig szinte valamennyi balatoni település nyert, és fejlesztett is.

A szakember az InfoRádió kérdésére arra is kitért, jelenleg biztatónak tűnik a balatoni nyári szezon. Amit a magyar tenger elveszített, az a március második fele, a teljes április és a május egy része volt, hiszen bár a vidéki éttermek május 3-án megnyithattak, beletelt egy-két hétbe, hogy az emberek utazási kedve is visszatérjen. A június úgy fest, hogy nagyságrendileg a tavalyival egybecseng, talán egy kicsit alatta van, de nagyon erős a forgalom csütörtöktől vasárnapig a hétvégeken – ismertette Hoffmann Henrik, aki szerint a július pedig már a tavalyi év azonos időszaka fölött realizálódhat.

A szakember bízik abban, hogy július 8-10-e környékén idén is lesz egy "robbanás" a Balatonnál, miután a jelek szerint a magyarok különösen nem félősek a vírus kapcsán, és bátran mennek a strandra és igénybe veszik a szolgáltatásokat.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
kórház orvos egészégügy informatika