Előfizetői tartalom

Rengeteg magyar életét menthetné meg az egészségügy, de most nem képes rá

Portfolio
A megelőzés hangsúlyosabbá tétele, valamint a lakosság kockázati tényezőinek (dohányzás, elhízás) mérséklése kulcsfontosságú tényezők a közép-kelet-európai országok elkerülhető halálozás mutatójának javítása érdekében. Közben az egésségügyi ellátórendszert is át kell szabni, jobb tervezéssel, és az erőforrások hatékonyabb felhasználásával - írják az Erste Bank régiós elemzői friss anyagukban, amely a régiót érintő legnagyobb kihívásokat feldolgozó sorozat negyedik része. A szakértők álláspontja szerint a digitalizáció kulcsfontosságú lehet a jövőben, mert számos kihívásra (egészségügyi dolgozók terhelése, betegek ösztönzése, célzottabb ellátás) adhat releváns választ az ágazat számára.

Az Erste Bank elemzői a térséget érintő legnagyobb kihívásokat bemutató sorozatukban eddig a demográfiai folyamatokkal, a környezetvédelmi kérdésekkel és a jogállamiság ügyével foglalkoztak, legújabb elemzésükben pedig az egészségügy helyzetét járják körül. A közgazdászok szerint egyértelmű, hogy az egészségügyi rendszerekre költött kiadások növelése javítana...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái