Előfizetői tartalom

Teljesen összeroppant a magyar turizmus, és nem állt fel a padlóról

Portfolio
Májusban a koronavírus okozta járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 98, a belföldi vendégek által eltöltötteké 86%-kal visszaesett az előző év azonos időszakához képest. Az összes vendégéjszaka 88%-át a belföldi vendégek töltötték el. Az adatok azt mutatják, hogy a belföldi turizmus kismértékű emelkedésnek indult az áprilisi teljes megszűnés után, de a külföldiek hiánya miatt továbbra is gyenge adatok érkezhetnek.

Májusban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 99, a vendégéjszakák száma 98%-kal visszaesett, közölte a KSH. A szálláshelyekre érkezett 4 ezer vendég 22 ezer vendégéjszakát töltött el. Az éjszakák túlnyomó része a szállodákban realizálódott. A vendégéjszakák száma Budapesten és a Balaton régióban az előző év májusi értékének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés