trieszt kikötő
Gazdaság

Magyarország már fizetett a tengeri kikötőért, de még nem a miénk

Portfolio
Magyarország tengeri kikötőt és kijáratot létesít az olaszországi Triesztben a magyar vállalkozások számára, de a Népszava szerint egy év alatt sem sikerült lezárni a tranzakciót.

A trieszti kikötő fejlesztését megvalósító Adria Port Zrt. mérlegadataiból és Szijjártó Péter külügyminiszter tavalyi sajtóközléseinek az összegzéséből úgy tűnik, hogy eddig legalább mintegy 88 millió eurót, azaz mintegy 31 milliárd forintot költött el a tengeri vállalkozásra a külügy, írja a Népszava.

Szijjártó Péter tavaly júliusban, az akkor még olasz belügyminiszteri posztot betöltő Matteo Salvini oldalán tartott olaszországi sajtótájékoztatón múlt időben beszélt arról, hogy az állam 31 millió euróért vette meg a 300 méteres tengeri partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet Triesztben, illetve további 25 millió eurót pengetett ki a 60 évre szóló kikötői koncessziós jogért.

Azonban az ügyletet még nem zárták le. A tárca a Népszavának küldött tájékoztatása szerint ugyanis még nem vehettük birtokba az ingatlant, mivel jelenleg az „érintett terület és koncessziós jog kapcsán a tulajdonszerzés véglegesítése van folyamatban.” Csak ezt követően vághatnak bele a teherkikötői terminál és logisztikai szolgáltató központ létrehozásába. Korábban a minisztérium azt tervezte, hogy a trieszti kikötőt magyar vállalkozások tudják majd export célokra használni.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
bejrút200804