D__YT20200703004
Gazdaság

Új lakberendezési áruházak nyílnak Magyarországon

Portfolio
Új lakberendezési áruházakat és 8,2 milliárd forint értékben logisztikai központot létesít Magyarországon az MMXH Lakberendezési Kft., amelynek köszönhetően 500 új munkahely jön létre – jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter és Simonyi András, az MMXH ügyvezető igazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amely hozzájárul a magyar gazdaság gyorsabb ütemű újraindításához.

A kormány komoly értéknek tartja azt a világpiaci kapcsolatrendszert és technológiai színvonalat, amelyet a nálunk működő nagyvállalatok biztosítanak

– hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: ezért a kormány 2012-ben döntött arról, hogy új szintre emeli a Magyarországon működő nagyvállalatokkal való együttműködést. Az azóta megkötött megállapodásokkal az egész ország nyert: nyertek a vállalkozások, a munkavállalók, a beszállító kis- és középvállalkozások és előnyhöz jutott a magyar gazdaság is – jegyezte meg a tárcavezető.

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy a visszaesés ellen munkahelyteremtéssel és a beruházások emelésével lehet a legjobban küzdeni. A Magyarországon működő nagyvállalatoknak ezért komoly szerepük van abban, hogy a gazdaság milyen gyorsan tér vissza a magas növekedési ütemhez.

Az MMHX Lakberendezési Kft., amely az osztrák tulajdonú XXXLutz csoport magyarországi leányvállalata már 10 Mömax és 7 Möbelix áruházzal képviselteti magát hazánkban. A cégcsoport hosszú távra tervezi magyarországi jelenlétét, folyamatosan bővíti a beruházásait és a magyar beszállító vállalatok körét is, emellett részt vesz duális képzésben, az innováció területén pedig a jövőben magyarországi kutatás-fejlesztést is megvalósíthat - közölte a Pénzügyminisztérium. A miniszter elmondta, hogy az aláírt megállapodás révén a vállalat Magyarország kiemelt stratégiai partnerévé válik.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

raiffeisen bank_getty
trump
Frankfurti tőzsde
trump
spanyol parlament
bezárt bolt closed felirat
szeleromu_kislany_szelenergia_szalad
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
trump