Orban Viktor MR1 Kossuth Radio interu2005
Gazdaság

Orbán Viktor: újabb korlátozásokra kell számítani Magyarországon

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt a koronavírus terjedéséről és az arra adott válaszokról. Szerinte újabb korlátozó intézkedések lesznek szükségesek, mert a behurcolás egy nagy kockázat. A környező országokban már most nő a koronavírusos esetek száma, Magyarország azonban biztonságos.

Újabb korlátozásokra kell számítani Magyarországon, de még nem tudjuk, hogy mifélékre - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Az első csatát megnyertük Magyarországon, de Horvátországban, Romániában, Szerbiában megszaladt a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt időszakban.

Orbán Viktor a behurcolást nevezte meg nagy veszélynek, mert a magyar új esetek mögött megtalálható mindig a behurcolás. Az operatív törzs ma délig teszi meg a javaslatot arra, hogy a behurcolás ellen miként védekezzünk. Ma-holnap döntéseket tudunk hozni - tette hozzá. Példaként említette Ausztriát, ahol különböző módokon védekeznek a koronavírus újabb hulláma ellen, amelyek között az utazási korlátozás és a karantén is szerepel.

Magyarország Orbán Viktor szerint biztonságos, de a környező országokban emelkedik az esetszám, erre tekintettel kell lenni. Idén inkább a Balatonra menjünk nyaralni, mint Horvátországba - mondta a miniszterelnök.

A koronavírus elleni uniós források elosztásának rugalmasnak és igazságosnak kell lennie Orbán Viktor szerint, mert másképp kell kezelni a helyzetet különböző országokban, és nem szabad, hogy "adósrabszolgává" váljunk. Szerinte most a gazdaság újraindításával kell foglalkozni, és nem a jogállamisági kérdésekkel, erre akkor kell visszatérni, amikor megoldottuk a gazdasági problémákat.

"Áttörés van, ez a jó hírem (...), a vírus előtt 4,5 millió ember dolgozott Magyarországon, a vírus mélypontján 4 millió 370 ezer dolgozott, és többen vesztették el az állásukat hónapokon keresztül, mint akik beléptek a piacra, most viszont ez megfordult, és elkezdett nőni a munkahelyek száma, immár két hete" - mondta Orbán Viktor, aki szerint kormányzati beavatkozással 1 millió ember munkahelyét védték meg a válság alatt. "Magához tér a magyar gazdaság, és mindenkinek lesz munkája" - tette hozzá.

Láttam már néhány gazdasági válságot, aminek van egy azonnali, és egy késleltetett hatása - mondta a miniszterelnök. Varga Mihály a gazdaságvédelmi operatív törzsben azon dolgozik, hogy valamikor január környékén, a mostani válságból származó akkori, késleltetett megpróbáltatásokat kezeljük majd, és erre már most készülnek.

koronavírus orosz járvány vakcina
bull bear
koronavirus, mikroszkop
vakcina__koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
koronavírus orosz járvány vakcina