csapviz_shutter-20190904
Gazdaság

Súlyos vízszivárgás van Angliában, 20 év múlva kifogyhatnak az ivóvízből

Portfolio
Ha nem tesznek sürgősen ellene, a következő 20 évben Anglia egyes területei teljesen kifogyhatnak a vízből – figyelmezteti a nyilvánosságot egy friss jelentés.

A számviteli bizottság egy friss jelentésében mutat rá arra, hogy a vízgazdálkodással foglalkozó cégek az utóbbi 20 évben nem tettek semmit annak érdekében, hogy meggátolják a vízszivárgást Angliában.

Napi szinten több mint 3 milliárd liter víz, tehát a felhasznált vízmennyiség ötöde veszik kárba a szivárgások miatt – írják.

A bizottság szerint minden, az Egyesült Királyság vízellátásával foglalkozó szervnek azonnali lépéseket kellene tennie, hogy biztosítsák a megfelelő vízellátást a következő évekre a szigetországban.

A Környezetvédelmi Ügynökség szerint a vízszolgáltatókra jelentős terhet rótt a koronavírus-válság, de tudják azt is, hogy ha most nem teszik meg a szükséges lépéseket, Anglia néhány területe 2050-re kifogyhat a vízből.

Az ügynökség beszámolója szerint 2008 óta több mint 47 milliárd liternyi vizet mentettek meg évente. Ez akkora mennyiség, amennyi Bristol és Nottingham együttes vízfogyasztása egy év alatt.

Az utóbbi években egyre több kritika érte a privatizált angol vízszolgáltatókat a nagy fizetések és osztalék kifizetések miatt, miközben a vízszivárgás megakadályozása érdekében nem tettek érdemi lépéseket, a vízi infrastruktúra jelentősen elavult. A Guardian egy korábbi beszámolója szerint a vízszolgáltatók több mint 2 milliárd fontot fizettek évente átlagosan a részvényeseknek, amióta 3 évtizeddel ezelőtt privatizálva lettek.

Angliában és Walesben a napi vízigény nagyjából 14 milliárd liter, csakhogy a növekvő vízkereslet és csökkenő vízkészlet mellett a becslések szerint 2050-re Angliának naponta 3,6 milliárd liternyi extra vízre lesz szüksége ahhoz, hogy ne alakuljon ki vízhiány.

Az ígéretek minden esetre megvannak, a vízellátással foglalkozó iparág ígérete szerint 2050-re 50%-kal csökkentik majd a vízszivárgást az országban.

Címlapkép: Shutterstock

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
factory worket dolgozó ipar gyár