FONTOS Argentína csak az első dominó volt? – Államcsődök sorát hozhatja el a koronavírus
koronavírus kórház idősotthon
Gazdaság

Kásler Miklós: a járvány második hullámának határához érkezett Magyarország

Portfolio
Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára – jelentette ki a Facebook-ra feltöltött videójában az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára, vagy az első hullám második fázisa erősödött fel a régióban, de a mostani helyzet nagyon hasonlít a március eleji időszakhoz - jelentette ki a miniszter. Kásler Miklós elmondta: Magyarország eddig sikeresen védekezett, a fertőzési és a halálozási számok messze alatta maradtak a nyugat-európaiaknak. A tárcavezető azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

Az összes környező országban meredeken emelkedik a fertőzések száma, ami azt jelenti, hogy szigorítani kell, a magyarok képesek fegyelmezetten viselkedni, ha szükséges. Nemzeti egység alakult ki a védekezésben - fogalmazott Kásler, aki szerint ezért is volt sikeres a járvány első hullámának visszaszorítása.

Mindössze 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írta ma reggel a koronavirus.gov.hu. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 660 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 129 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

"A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket" - írja a portál, majd rámutat: a járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése  tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye.

A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket - zárult a közlemény.

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője péntek este a közmédiának nyilatkozva. Lakatos Tibor elmondta, hogy az illetékes szervek kidolgoztak egy javaslatcsomagot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányoz, és várhatóan jövő héten döntést hoz az esetleges intézkedésekről.

Újabb korlátozásokra kell számítani Magyarországon, de még nem tudjuk, hogy mifélékre - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában pénteken. Az első csatát megnyertük Magyarországon, de Horvátországban, Romániában, Szerbiában megszaladt a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt időszakban.

Orbán Viktor a behurcolást nevezte meg nagy veszélynek, mert a magyar új esetek mögött megtalálható mindig a behurcolás. Az operatív törzs megtette a javaslatot arra, hogy a behurcolás ellen miként védekezzünk. Példaként említette Ausztriát, ahol különböző módokon védekeznek a koronavírus újabb hulláma ellen, amelyek között az utazási korlátozás és a karantén is szerepel.

(Hír TV, Facebook)

Címlapkép forrása: Getty Images

feher haz washington donald trump koronavirus
usa capitolium koronavirus
bullbear
koronavírus maszk ruha
ciprus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
feher haz washington donald trump koronavirus