koronavirus
Gazdaság

Koronavírus: holnap délelőtt kiderül, milyen szigorításokat vezet be Magyarország

Portfolio
Gulyás Gergely vasárnap tájékoztatót tart a kormány döntéseiről, amelyet a koronavírus terjedése ellen hoztak meg. A kormány a behurcolást kívánja megakadályozni korábbi tájékoztatások szerint.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatót tart a kormány döntéseiről a koronavírus járvány terjedésének megelőzésére vasárnap délelőtt 11 órakor - derült ki az MTI tájékoztatásából.

Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára – jelentette ki a Facebook-ra feltöltött videójában az emberi erőforrások minisztere szombaton. Kásler Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára, vagy az első hullám második fázisa erősödött fel a régióban, de a mostani helyzet nagyon hasonlít a március eleji időszakhoz - jelentette ki a miniszter. Kásler Miklós elmondta: Magyarország eddig sikeresen védekezett, a fertőzési és a halálozási számok messze alatta maradtak a nyugat-európaiaknak. A tárcavezető azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

Az összes környező országban meredeken emelkedik a fertőzések száma, ami azt jelenti, hogy szigorítani kell, a magyarok képesek fegyelmezetten viselkedni, ha szükséges. Nemzeti egység alakult ki a védekezésben - fogalmazott Kásler, aki szerint ezért is volt sikeres a járvány első hullámának visszaszorítása.

Mindössze 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írta ma reggel a koronavirus.gov.hu. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 660 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 129 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

"A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket" - írja a portál, majd rámutat: a járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése  tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye.

A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket - zárult a közlemény.

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője péntek este a közmédiának nyilatkozva. Lakatos Tibor elmondta, hogy az illetékes szervek kidolgoztak egy javaslatcsomagot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányoz, és várhatóan jövő héten döntést hoz az esetleges intézkedésekről.

Újabb korlátozásokra kell számítani Magyarországon, de még nem tudjuk, hogy mifélékre - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában pénteken. Az első csatát megnyertük Magyarországon, de Horvátországban, Romániában, Szerbiában megszaladt a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt időszakban.

Orbán Viktor a behurcolást nevezte meg nagy veszélynek, mert a magyar új esetek mögött megtalálható mindig a behurcolás. Az operatív törzs megtette a javaslatot arra, hogy a behurcolás ellen miként védekezzünk. Példaként említette Ausztriát, ahol különböző módokon védekeznek a koronavírus újabb hulláma ellen, amelyek között az utazási korlátozás és a karantén is szerepel.

Címlapkép forrása: Getty Images

szeleromu_kislany_szelenergia_szalad
Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
szeleromu_kislany_szelenergia_szalad