Előfizetői tartalom

Koronavírus: kevesebben haltak meg a magyar utakon a korlátozások miatt

Portfolio
Az új koronavírus okozta járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások következtében csökkent a közúti járműforgalom, amivel összefüggésben a hazai közutakon 2020 I. negyedévében 8,3%-kal kevesebb, 2880 baleset történt az előző év azonos időszakához viszonyítva - írja a KSH. A halálos balesetek száma ötödével (106-ról 85-re), a súlyos sérüléssel járóké 12, a könnyű sérüléses balesetek száma 6,2%-kal esett vissza.

Az egy évvel korábbihoz képest 29%-kal kevesebben haltak meg balesetben a közutakon. Ittasan 9,6%-kal több balesetet – az összes baleset 9,1%-át – okoztak. Míg 2020 januárjában 10%-kal, februárban pedig csak kismértékben emelkedett, addig márciusban már 30%-kal csökkent a balesetek száma. A balesetek kimenetel szerinti megoszlása érdemben nem változott a korábbi időszakokhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés