koronavirus usa
Gazdaság

Koronavírus: megállíthatatlan a járvány az USA-ban, tovább nőtt a napi megbetegedések száma

Portfolio
Harmadik egymást követő napon döntött rekordot a koronavírus új eseteinek száma az Egyesült Államokban. Pénteken 69 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma, ami ismét új rekordot jelent - írja a Reuters. Eközben a Walt Disney már kinyitná floridai szórakoztatóparkját, azonban többen petícióban kérik, hogy késleltesse az újbóli megnyitást.

Új rekordot döntött a napi koronavírusos megbetegedések száma az Egyesült Államokban, pénteken újabb 69 ezer embernél regisztrálták a fertőzést. Összesen kilenc amerikai államban dőlt meg a rekord. 

Kalifornia pénteken bejelentette, hogy az állam akár 8000 fogvatartottat is szabadon engedne a börtönökből, hogy lassítsák a COVID-19 terjedését a létesítményekben. A San Quentin állami büntetés-végrehajtási intézetben, San Francisco-n kívül, a létesítmény nagyjából 3300 foglyának fele lett pozitív.

A Walt Disney a mai naptól kezdve - korlátozott látogatószám mellett - kinyitná orlandoi tematikus parkját, ami ellen többen is tiltakoznak. Nagyjából 19 000 ember, köztük néhány szórakoztatóparkban dolgozó alkalmazott is aláírt egy petíciót, amelyben kéri a Disney-t, hogy késleltesse az újbóli megnyitást. Júniusban egyébként már több vidámpark is megnyitott Orlandoban, például a Comcast Corp, a Universal Studios Orlando és a SeaWorld Entertainment.

Egyedül Floridában több mint 11 ezer új esetet regisztráltak pénteken és közel 50 kórház jelentette, hogy az intenzív osztályuk megtelt.

Ebben a hónapban Florida több koronavírusos esetet regisztrált, mint bármelyik európai ország a csúcson. A lakosok közül sokan elégedetlenek a kormányzóval, aki szerintük semmilyen erőfeszítést nem tesz a járvány megfékezésére és Trumphoz hasonlóan egyáltalán nem aggódik. A Reuters statisztikája szerint a megerősített amerikai fertőzések száma mostanra meghaladja a 3 milliót és eddig 134 ezer amerikai halt meg a betegségben.

Címlapkép forrása: Getty Images

bejrút200804
koronavirus
Frankfurti tőzsde
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bejrút200804