amerika maszkhasznalat fertozes200713
Gazdaság

A járvány elszabadulására figyelmeztet az amerikai tesztelési vezető maszkviselés nélkül

MTI
Portfolio
Az Egyesült Államokban még több haláleset várható - jelentette ki Brett Giroir admirális az ABC televíziónak adott interjúban vasárnap. Az amerikai emberi erőforrások minisztériumának államtitkár-helyettese, aki az országos vírusteszteléseket irányítja, a maszkviselésre kérte az embereket és elárulta, hogy pénteken 823 ezer vírustesztet végeztek országszerte és közben ugyanaznap 66 ezer fertőzöttet igazoltak, ami (ha a két adat összevethető), 8% feletti aktuális fertőzöttségi rátát jelent. Nem véletlen, hogy emiatt az eddigi 135 ezerhez képest további halálozásokra figyelmeztetett az admirális.

Giroir a műsorban arra kérte az amerikaiakat, hogy nyilvános helyeken hordjanak szájmaszkot, különösen azokban a térségekben, ahol ismét fellángolt a járvány.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor nem tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani a vírus terjedését

- tette hozzá utalva arra, hogy az Egyesült Államok déli tagállamaiban ismét rekordot dönt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

A politikus leszögezte: bár több helyen hosszú ideig kell várni a tesztelésre, de rendelkezésre áll elegendő mennyiségű teszt. Elmondta, hogy például pénteken több mint 823 ezer vírustesztet végeztek el. Megítélése szerint a következő néhány hétben már napi egymillió tesztet végeznek majd.

Az NBC televíziónak nyilatkozva - szintén vasárnap - Brett Giroir azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat egyelőre kézben tartja a járványt, de mindenkinek ki kell vennie a részét, hogy a vírusellenes küzdelem sikeres legyen. Kifejtette, hogy fel kell gyorsítani a tesztelést.

Az Egyesült Államokban péntektől szinte folyamatosan magas az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint egyedül a pénteken 66 ezer új fertőzést állapítottak meg.

Különösen megugrott a fertőzések aránya a déli tagállamokban: Kaliforniában, Arizonában, Texasban, Floridában, Georgiában. Kaliforniában Gavin Newsom, az állam demokrata párti kormányzója még pénteken elrendelte, hogy bocsássanak szabadon a börtönökből nyolcezer elítéltet. A kormányzó az elítéltek és a börtönőrök egészségére hivatkozott döntése meghozatalakor.

Vasárnap Floridában 15 ezer 300, Arizonában több mint 2 ezer 500 új fertőzöttet regisztráltak. A John Hopkins vasárnap délutáni adatai szerint eddig több mint 3 millió 236 ezer fertőzést állapítottak meg, és csaknem 135 ezer amerikai halt meg a vírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben.

Címlapkép forrása: Alexi Rosenfeld/Getty Images

Frankfurt tőzsde
Koronavírus
autó park parkolás
maszkosférfi
kiskereskedelem
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
autó park parkolás