japán tüntetés
Gazdaság

Aggódnak a japánok: hanyag amerikai katonák kezdték el terjeszteni a koronavírust

Portfolio
Japán és az Egyesült Államok elkezdett egymással információkat megosztani az Okinava szigetén létesített amerikai katonai bázisokon terjedő koronavírus-fertőzésről – írja a Reuters. A helyi lakosság és a kormányzó is aggódik az amerikai haderő hanyagsága miatt, többen a katonák távozását kérik.

Okinaván 62 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a napokban, 39 közülük az Egyesült Államok haditengerészetének Futenma támaszpontján, 22 a Camp Hansen támaszponton és egy a Camp Kinser támaszponton szolgál.

Az Egyesült Államok most elkezdte megosztani a járvány terjedésének ellenőrzésére szolgáló adatokat Japánnal annak érdekében, hogy minél hatékonyabban lehessen megfékezni a Covid-19 terjedését a japán civil lakosságra nézve.

Sok okinavai lakos viszont egy az egyben azt szeretné, ha az amerikaiak redukálnák a szigeten való jelenlétüket vagy teljes egészében távoznának, hiszen korábban több balesetet is okoztak, bűncselekményt is elkövettek az amerikai fegyveresek, most pedig sokan őket tartják felelősnek a koronavírus terjedéséért. 

„Attól tartok, erős kételyeim vannak az Egyesült Államok haderejének a járvány megfékezése iránt tett erőfeszítéseivel kapcsolatosan” – nyilatkozta Okinava kormányzója. Hozzátette: az amerikai katonák, tengerészgyalogosok gyakran fittyet hányva a korlátozásokra, bulizni járnak klubokba, tengerpartokat látogatnak.

Okinava szigetén eddig 148 koronavírus-fertőzöttet találtak, heten haltak meg a járvány miatt. Japánban eddig 22 ezer esetet regisztráltak, 1000 ember vesztette az életét.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bejrút200804