budapest tuzijatek koronavirus jarvany200713
Gazdaság

Elmaradhat a budapesti tűzijáték és a nagyobb fesztiválok is veszélyben vannak

Portfolio
Mivel a környező országokban nő a koronavírus-fertőzések száma, így ennek itthoni kialakulására is lát esélyt a kormány, ezért nem valószínű, hogy enyhít az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon – jelezte a Világgazdaságnak adott interjúban Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter jelzése arra utal, hogy veszélybe került az augusztus 20-i ünnepi budapesti tűzijáték is, illetve sok zenei-kulturális fesztivál, amelyeket augusztus második felére halasztottak a járvány itthoni kitörésekor született kormányzati korlátozások nyomán.

Palkovics László az interjúban több téma mellett arról is beszélt, hogy ha a környező országok után itthon is megemelkednének a koronavírusos napi esetszámok, akkor a tavaszi korlátozó intézkedések egy részét vissza kell vezetnie a kormánynak, de még ezt megelőzően továbbra is az alapvető biztonsági intézkedések betartásának fontosságára figyelmeztetett (kötelező távolságtartás, maszkhasználat a boltokban és a tömegközlekedésen).

A járvány második hullámával kapcsolatos veszély miatt Palkovics jelezte: várhatóan nem lazítanak tovább a tömegrendezvények szabályain, így tehát várhatóan nem engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket és akár olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már engedélyeztek.

Utóbbi kijelentés azért rendkívül fontos, mert a jelenlegi szabályok szerint augusztus 15-ig tartana az 500 főnél nagyobb rendezvényekre vonatkozó tiltás és emiatt több nagyobb nyári zenei-kulturális fesztivált is a hónap második felére halasztottak. Az eddigi tervek szerint pedig egy 6,6 milliárd forintos, háromnapos ünnepségsorozaton felül egy közel 1 milliárd forintos tűzijáték is lett volna Budapesten augusztus 20-án az államalapítás napján.

Ezek mind veszélybe kerültek Palkovics szavai alapján.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta tegnap a határkorlátozások bejelentésekor, hogy erről a témáról is dönt szerdán a kormány, így tehát két nap múlva várhatóan tisztábban láthatnak a szervezők és a résztvevők is ebben a témában is.

Címlapkép forrása: MTI/Mónus Márton

Frankfurti tőzsde
raiffeisen bank_getty
trump
trump
spanyol parlament
bezárt bolt closed felirat
szeleromu_kislany_szelenergia_szalad
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
trump