FONTOS Nagy változás készül a lakáshiteleknél: új kamatsapkáról suttognak, de totális digitalizáció is kisülhet belőle
 
Előfizetői tartalom

Hatalmasat zuhant májusban a magyar ipar, és nem lesz gyors a feltámadása

Portfolio
Az előzetes adatokkal összhangban az áprilisi 36,6% után májusban 27,6%-kal zuhant az ipari termelés volumene év/év alapon munkanaphatástól megtisztítva, és bár havi alapon már látszott az élénkülés (15,6%-os ugrás), de a KSH most közzétett új megrendelésekre és rendelésállományra vonatkozó adatai egyelőre nem sok biztatót mutatnak. A járműgyártásban például az egy évvel ezelőttihez képest 65%-kal alacsonyabb az új megrendelések értéke (az exportrendeléseké 69%-kal), a rendelésállomány így 6,6%-kal alacsonyabb a tavaly májusinál; az összes kiemelt ágazat új megrendelése pedig 38,1%-kal marad el az egy évvel ezelőttinél, így a rendelésállomány 8,5%-kal kisebb.

A KSH a mai adatközléssel együtt felülvizsgálta a 2019 elejétől közölt ipari termelési adatokat és ezzel függhet össze, hogy bár havi alapon májusra 13,8%-os ugrást közölt múlt héten, ezt most 15,6%-osra növelte, mégsem változott az év/év index: maradt 27,6%-os az esés mértéke. Mindez úgy jött össze, hogy: Az ipari export volumene 32%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái