Előfizetői tartalom

Megint romlott kicsit a német üzleti hangulat

Portfolio
A júniusi 63,4 pontról júliusban 59,3 pontra süllyedt vissza a német ZEW gazdasági hangulatindex értéke, míg a Reuters piaci konszenzusa 60 pontos értéket valószínűsített. Ezzel szemben az egész eurózónára vonatkozó ZEW hangulatindex a júniusi 58,6 pontról a várt 55,8 pontra süllyedés helyett 59,6 pontra emelkedett, azaz a vártnál jobban alakult.

Németországban a jelenlegi helyzetmegítélés alindexe húzta le a főindexet, hiszen az a várt mínusz 65 pontra emelkedés helyett csak mínusz 80,9 pontig „kapaszkodott fel” a júniusi mínusz 83,1 pontról. Utóbbi jól érzékelteti, hogy a gazdasági szakértők körében még mindig hatalmas a bizonytalanság és fokozott az óvatosság a termelési folyamatok helyreállásával kapcsolatban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés