Szingapúr
Gazdaság

Megjött az első adat a koronavírus pusztításáról: összeomlott az ázsiai mintaország gazdasága

Portfolio
Technikai recesszióba süllyedt a szingapúri gazdaság miután a második negyedévben 41,2%-kal zuhant az előző időszakhoz képest – jelentették be kedden. A tavalyi második negyedévhez képest 12,6 százalékos volt az esés.

A következő hetek világszerte a második negyedéves GDP-adatok bűvöletében telnek majd, várhatóan folyamatosan jönnek a rosszabbnál rosszabb statisztikák a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól. A kedd reggel megjelent szingapúri statisztika máris a vártnál nagyobb gazdasági összeomlásról tanúskodik.

Az elemzők által becsült 37,4%-os csökkenéssel szemben 41,2%-kal zuhant Szingapúr GDP-je a második negyedévben az előző negyedévhez képest, ezzel az ország technikai recesszióba süllyedt, hiszen már az év első három hónapja is 3,3%-os csökkenést hozott. Éves alapon 12,6%-kal zsugorodott az ázsiai ország gazdasága az előzetesen becsült 10,5%-kal szemben.

Az adatok szerint a feldolgozóipar még így is növekedni tudott az országban, az építőipar viszont több mint 50 százalékkal zuhant, a szolgáltató szektor pedig 13,6 százalékkal zsugorodott.

A gazdasági összeomlás elsősorban a járvány miatti korlátozások eredménye, a szingapúri kormány az év egészét tekintve 4-7%-os gazdasági visszaeséssel számol. Az elemzők szerint a második negyedév zuhanása után már látszanak a pozitív jelek elsősorban a korábban példátlan kormányzati élénkítő csomag eredményeként.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus_roller_gyerek
spanyolország turizmus tengerpart
bullbear
shutterstock_526779460hotel bécs
vakcina oltás
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
donaldtrump