Előfizetői tartalom

Beszakadt a görögországi turizmus, csúnya lesz az idei év

Portfolio
Az idei év első felében 67%-kal 2,6 millió főre zuhant a külföldi látogatók száma Görögországban és egyelőre július első két hetének adatai sem túl biztatóak: 70% körüli a zuhanás év/év alapon, így az idei egész éves turisztikai bevételek várhatóan csak 5 milliárd eurót tesznek majd ki  a tavalyi 18 milliárddal szemben, azaz itt is 70% körüli zuhanás valószínű – írja a görög gazdasági helyzet összefoglalójában a Teneo hírlevele.

A jelek szerint tehát „hiába” nyitottak meg július 1-től a regionális repterek a külfüldi repülőjáratok előtt, egyelőre nem ugrott meg a külföldi turisták száma, de azért várható élénkülés július második felében és augusztusban. Közben viszont a határok megnyitásával igenis felpörgött az új koronavírusos esetek száma (szerencsére a halálozásoké nem), hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés