Koronavírus
Gazdaság

Sosem látott adatok a magyar koronavírus-helyzetről: 4 megyében nincs beteg

Portfolio
A legtöbb aktív fertőzött Budapesten van, majd ezt követi Zala, Pest és Borsod megye, négy megyében (Baranya, Somogy, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok) nincs aktív fertőzött. Minden ötödik aktív beteg kórházban van, és jelenleg 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak. A fertőzöttek 51%-a 60 év feletti, 57%-uk nő, 42%-uk férfi. "A védekezés első szakasza sikeres volt, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma az elmúlt időszakban fokozatosan csökken. Az új fertőzések száma az elmúlt hetekben stagnál, egyelőre nem nőtt kiugróan, és a most életbe lépett beutazási korlátozások célja is az, hogy ez így maradjon, a vírust ne hurcolják be külföldről és a járvány ne lángoljon fel. A kormány célja, hogy csak a legszükségesebb korlátozásokat tartsa fenn" - írja a koronavirus.gov.hu.

A portál hangsúlyozza, hogy az aktív fertőzöttek száma jelenleg 528 fő. A kormány olyan adatokat is megosztott most, amelyeket eddig nem ismertünk: a legtöbb aktív fertőzött továbbra is Budapesten van, majd ezt követi Zala, Pest és Borsod megye, négy megyében (Baranya, Somogy, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok) nincs aktív fertőzött. Minden ötödik aktív beteg kórházban van, és jelenleg 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elhunytak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset. Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, 6 fő elhunyt a 30-39 éves, 10 fő elhunyt a 40-49 éves és 24 fő az 50-59 éves korcsoportba tartozik. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött.

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy hány elhunyt volt vidéken és hány Budapesten. Most itt is láthatjuk a megyei bontást. Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták. Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar.

Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a járvány kitörése óta hányan kapták el a betegséget egy-egy megyében, vagyis az aktív fertőzöttek száma új fontos információt jelenthet. A járvány kitörése óta összesített betegszámot az alábbi térkép tartalmazza:

terkep

A mai napon 16 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában, ilyen magas számra június 7-e óta csak egyszer, július 7-én volt példa. 7 Csongrád-Csanád megyei, 5 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és 4 budapesti fertőzést regisztráltak, haláleset ezúttal sem volt.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus orosz járvány vakcina
bull bear
koronavirus, mikroszkop
vakcina__koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus orosz járvány vakcina