Előfizetői tartalom

Dagad a plágiumbotrány Szlovákiában: ezúttal a miniszterelnökről derült ki, hogy másolt

MTI
A szlovák parlament elnökét és az oktatásügyi minisztert az elmúlt napokban ért plágiumvádak után, ugyancsak diplomamunkája miatt csütörtökön plágiumgyanúba keveredett a szlovák kormányfő, Igor Matovic is. A miniszterelnök reakciójában elismerte, hogy tanulmányai során "másolt", és elnézést kért ezért, de jelezte, hogy egyelőre nem készül lemondani.

Matovic diplomamunkáját csütörtökön ugyanaz a Denník N szlovák lap minősítette plágiumnak, amely korábban a házelnök és az oktatásügyi miniszter szakdolgozatairól is ezt írta. A lap állítása szerint Matovic - aki az adórendszerről írta a szakdolgozatát - csak a 79 oldalas dolgozat első két oldalát írta, a többit két másik publikációból másolta ki. A szlovák kormányfő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés