Előfizetői tartalom

Már kétszázezer embernek kértek munkahelyvédelmi bértámogatást

Portfolio
A koronavírus-válság enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett munkahelyvédelmi bértámogatási programban közel 14 ezer vállalkozás nyújtott be eddig kérelmet 200 ezer munkavállalóra mintegy 33 milliárd forint értékben és eddig a pályázaton 180 ezer munkavállaló esetében született támogató döntés, a feldolgozás pedig folyamatosan zajlik - derül ki Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Ez egyúttal arra is rámutat, amit reggel már külön hírként megírtunk, miszerint idén júniusban 12 ezerrel dolgoztak többen, mint januárban és a járvány ellenére sem állt meg a keresetek emelkedése.

Bodó Sándor hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a magyar gazdaságot, a káros hatásokat a kormány komplex intézkedési csomaggal mérsékeli, valamint az adó- és járulékkedvezményeken, a hatékonyságnövelő és versenyképesség-javító támogatásokon túl munkaerő-piaci intézkedésekkel is védi az elmúlt 10 év eredményeit. Az államtitkár emlékeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés