Előfizetői tartalom

Századvég: az MNB kamatcsökkentését nem támasztja alá az infláció alakulása

Portfolio
Az elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a mai 15 bázispontos kamatvágás után nem csökkenti tovább a kamatszintet, hosszú ideig 0,6%-on maradhat a ráta. A Századvég elemzője szerint bár az MNB vezetése korábban mindig hangsúlyozta az inflációs célkövetést, mint keretrendszert, amelyben a jegybank mozog, a mostani döntést az infláció múltbeli és várható alakulása nem támasztja alá. A TakarékBank úgy véli, hogy a következő időszakban nem lesz szükség szigorításra.

Az MNB Monetáris Tanácsa az alelnök korábbi iránymutatásának és a várakozásoknak megfelelően 15bp-tal 0,6%-ra csökkentette az alapkamatot, azonban az egynapos betéti kamat -0,05%, az egynapos és egyhetes fedezett hitelkamat 1,85% maradt. "A határidős kamatlábpiac beárazta a mai 15 bázispontos kamatcsökkentést az MNB alelnökének iránymutatása alapján, és nem számít további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés