FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Koronavírus-válság: magyarok százezrei vannak kilátástalan helyzetben, és csak lassan javulhat a helyzet

Portfolio
Júniusban meghaladta a 8%-ot az álláskeresők aránya Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint, ami 376 ezer munkanélkülit jelentett. A koronavírus-válság nyomán több mint 110 ezerrel nőtt az álláskeresők száma március és június között, valójában azonban több mint 240 ezren veszíthették el az állásukat. Egyre többen vannak, akik semmilyen pénzbeli támogatást nem kapnak, és júniusban emelkedett a legalább egy éve állástalanok száma is. Az utóbbi hetekben már lassan javul a foglalkoztatási helyzet, azonban a válság előtti munkaerőpiaci helyzet egy ideig még nem tér vissza.

Egyre több álláskereső Egy hónap alatt 57 800-an kérték a nyilvántartásba vételüket a munkaügyi hivataloknál Magyarországon, ami azt jelzi, hogy a munkaerőpiac még júniusban is gyenge volt. Vagyis kifejezetten sok vállalat döntött a leépítés mellett még abban a hónapban is, amikor már a koronavírus-járvány miatti lezárások után újranyitott az ország. Az álláskeresők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés