Előfizetői tartalom

58 milliárd forint többletforrás a kutatóintézet-hálózat működésére, fejlesztésére

Portfolio
Jövőtől beépülő jelleggel 22 milliárd forint többletforrás áll rendelkezésre az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézet-hálózatának működésére és fejlesztésére. Ezzel több mint a duplájára növekszik a kutatóhálózat éves költségvetése, amelynek jelentős része kutatói béremelésre fordítható. A kormány egyetértését adta további 36 milliárd forintnyi kutatási intézmény- és infrastruktúrafejlesztés megvalósításához is, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.  

Magyarország kutatás-fejlesztési teljesítményének erősítésében jelentős szerep hárul a tavaly szeptemberben létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózatra (ELKH), amelyhez a hazai tudományos teljesítmény jelentős része köthető. A kormány 2021-ben 22 milliárd forint többletforrást biztosít az intézménynek, amit a kutatóintézet-hálózatának működésére és fejlesztésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés