Előfizetői tartalom

Megmarad az egyszerűsített gyógyszerkiadás

Portfolio
A járványügyi veszélyhelyzetben és annak elmúltával is sikeresnek bizonyult az elektronikus egészségügyi rendszer, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az elektronikus receptek aránya mára meghaladja a hagyományos receptek 90%-át. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) vényfelíráson kívüli, további előnyeként pedig lehetővé vált a leletek, beutalók pontos és gyors elektronikus továbbítása is, így a pácienseknek már nem kell elmenniük ezekért a rendelőkbe.

A veszélyhelyzet megszűnésével részben módosultak az eRecept alkalmazásával kapcsolatos szabályok. Megmarad az egyszerűsített receptkiváltás, amelyre nem vonatkozik a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napos moratórium, a TAJ-szám megadásával tehát továbbra is ki lehet váltani a gyógyszereket, azonban az orvosok nem írhatnak fel gyógyszert a telefonon vagy emailben jelentkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés