tengerpart maszk koronavírus
Gazdaság

Sosem látott gyorsasággal terjed a koronavírus

Portfolio
MTI
Egy nap alatt 290 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak világszerte. Ilyen sok új fertőzöttet a világjárvány kirobbanása óta egyetlen napon sem lehetett látni, az utóbbi időben 240-270 ezer volt a napi esetszám.

1000 feletti halott az USA-ban

Pénteken 1019-en haltak meg az Egyesült Államokban a csütörtöki 1140 után. Negyedik napja van 1000 felett a halottak száma az USA-ban. Eddig a járvány kirobbanása óta legalább 68800-an hunytak el a fertőzéssel összefüggésben.

Bolsorano negatív

Jair Bolsonaro, brazíliai elnök szombaton elmondta, hogy negatív a tesztje az új koronavírusra. Bolsorano korábban három pozitív tesztet is produkált. A fertőzés miatt karanténban volt a brazil elnök hetekig.

Németországban a koronavírus-járvány második hullámára figyelmeztetnek

Németországban figyelmeztetések hangzottak el szombaton arról, hogy már elindult a koronavírus okozta járvány második hulláma, amire az utal, hogy növekszik a fertőzések száma. Ennek ellenére turistákkal a fedélzetén kifutott Hamburg kikötőjéből az első luxus óceánjáró a betegség miatt elrendelt zárlat óta.

Tovább a cikkhez

5 hasznos tipp, ha a koronavírus-krízis alatt külföldre mennél nyaralni

Néhány hete megnyitottak a magyar határok, aztán múlt héten újra korlátozásokat jelentett be a kormány, hiszen számos országban jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. Világossá vált, hogy a Covid-járvány nem múlt el, így a szokásosnál jelentősebb körültekintéssel kell eljárnunk, ha külföldön szeretnénk nyaralni. Pénzbírságot, karantént, rosszabb esetben pedig fertőzést és jelentős kórházi költségeket kockáztathatunk, ha nem vagyunk elég körültekintők. Összeszedtünk öt hasznos tippet azoknak, akik a jelenlegi helyzetben szeretnének külföldön nyaralni.

Tovább a cikkhez

150 ezer textilipari munkahely került veszélybe Európában

Több mint 150 ezer munkahely került veszélybe az európai ruházati és textiliparban a koronavírus-járvány következtében az Euler Hermes hitelbiztosító nemrég közölt tanulmánya szerint

Tovább a cikkhez

Nagyon gyorsan terjed a koronavírus Romániában

Romániában továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, a fertőzések száma naponta megdönti az előző nap feljegyzett csúcsot és rendre legalább másfélszerese az előző két hét napi átlagának.

Tovább a cikkhez

Megint ezernél több új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában

Megint kiugróan magas, 1100 fölötti lett szombatra az újonnan azonosított koronavírusos betegek száma Ukrajnában, velük együtt a járvány kitörése óta igazolt fertőzötteké pedig már csaknem elérte a 64 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

Az eddig regisztrált fertőzöttek száma az elmúlt nap alatt a korábbi rekordot megközelítő, 1106 új esettel 63 929-re nőtt, a halálos áldozatoké pedig újabb 19-cel, 1590-re. Eddig 35 497-en gyógyultak meg, közülük 611-en az elmúlt napban. Az aktív betegek száma 26 842-re emelkedett.

Ukrajnában a járvány kitörése óta eddig a legtöbb új fertőzöttet, 1109-et június 26-án jegyezték fel egy nap alatt. A hét elején még enyhült valamelyest a fertőzés terjedése az országban, azonban szerdára ismét felszökött a napi növekmény nyolcszáz fölé, pénteken pedig 972 új esetet jelentettek.

Előző nap a legtöbb új beteget, 143-at a nyugati országrészben lévő Rivne megyéből jelentették, a második legtöbbet, 129-et pedig a fővárosból, Kijevből. Az ország legfertőzöttebb régiójában, Lviv megyében most 114 új fertőzéses esetet regisztráltak. Lviv megyében eddig már 8702 fertőzöttet igazoltak, az elhunytak száma 227, a gyógyultaké 1919. Kijevben - az ország második legfertőzöttebb területén - az eddig igazolt megbetegedettek száma 7525-re nőtt, 129-en hunytak el és 2748-an gyógyultak meg. Kárpátalján jelenleg az azonosított fertőzöttek száma 4774, közülük eddig 170-en haltak bele a betegségbe, míg 1835-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter elmondta, hogy előző nap újabb 78 egészségügyi alkalmazottnál diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. Körükben eddig már csaknem 8300-an kapták el a vírust. Az elmúlt napban 205 Covid-19-beteget kellett kórházba vinni az országban. Előző nap Ukrajnában 31 960 tesztet végeztek el, ebből 14 076 PCR-tesztet és 17 884 antitestszűrést.

Ukrajnában március 3-án regisztrálták az első fertőzöttet a romániai határnál lévő Csernyivci megyében. Két hétre rá vezették be az országos karantént - a járványügyi veszélyhelyzetre válaszul országosan bevezetett, általánosan kötelező korlátozásokat, például a maszkviselést és a távolságtartást -, május 22-étől pedig úgynevezett adaptív karantén van érvényben.

Ez azt jelenti, hogy a helyi hatóságok önállóan dönthetnek egyéb korlátozások enyhítéséről vagy szigorításáról, elsősorban különböző létesítmények működésének, rendezvények megtartásának engedélyezéséről. A kormány szerdán meghosszabbította az országos karantént augusztus végéig, de a korlátozások továbbra is adaptív formában, azaz régiónként eltérően maradnak érvényben.

Koronavírus: rekordszámú új fertőzés van a világ szinte minden térségében

Csaknem negyven ország jelentett az utóbbi egy hétben rekordszámú napi növekményt a koronavírus-járvány fertőzöttjeinél, ami azt jelenti, hogy a járvány terjedése gyorsul a világ minden nagyobb térségében - jelentette szombaton a Reuters hírügynökség saját számításai alapján.

Tovább a cikkhez

Nem csökken a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

Tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon, szombatra 1151-gyel emelkedett az igazolt fertőzötteké és 31-gyel a halottaké.

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 409-cel 22 852-re, Koszovóban 213-mal 6680-ra, Észak-Macedóniában 128-cal 9797-re, Bosznia-Hercegovinában 305-tel 9767-re, Montenegróban pedig 96-tal 2665-re nőtt.

A halottak száma Szerbiában tízzel 518-ra, Koszovóban hattal 164-re, Észak-Macedóniában hattal 451-re, Bosznia-Hercegovinában hattal 280-ra, Montenegróban pedig hárommal 43-ra emelkedett.

Koronavírus Magyarországon: majdnem kéthónapos csúcson az új megbetegedések száma

Huszonhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4424 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavírus információs oldal szombat reggeli közléséből.

Tovább a cikkhez

Sosem látott gyorsasággal terjed a koronavírus

A világon 15 736 499 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 639 652, a gyógyultaké pedig 9 043 203 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban még 15 446 800 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 632 178, a gyógyultaké pedig 8 763 796 volt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Címlapkép: Getty Images

Januártól nem lesz szükség készpénzre, akár egy forintot is kifizethetünk bankkártyával

Januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, nem lesz szükség készpénzre.

Tovább a cikkhez

Ezért fáj a gyenge forint: százmilliárdokkal ugrott meg Magyarország adóssága

Majdnem 2200 milliárd forinttal emelkedett a központi költségvetés adóssága az első félévben, így átlépte a 30 ezer milliárd forintot – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) júniusi beszámolójából. A növekedésből több mint 900 milliárd forintot a devizaadósság tett ki az új kibocsátásoknak és a gyengébb forintnak köszönhetően. Utóbbi tényező önmagában közel 400 milliárd forintot adott az adósságunkhoz.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: tombol a járvány a Balkánon, itthon sokan egy családi eseményen fertőzödtek meg

A Johns Hopkins Egyetem ma reggeli adatai szerint meghaladta a 15,5 millió főt a regisztrált koronavírusos esetek száma világszerte. Eddig több mint 633 ezren vesztették életüket a járvány miatt. Világszinten eddig több mint 8,8, millió ember gyógyult ki a koronavírusból.

Tovább a cikkhez
vlagyimir_putyin_shutter
Frankfurti tőzsde
koronaviruscoronavirus
Figyelmeztetést adott ki a NAV a május 31-ei határidőről
mnb jegybank hungary
cégvezetés céges meeting
BET
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
vlagyimir_putyin_shutter