Előfizetői tartalom

Leállnak a magyar autógyárak, de a koronavírusnak ehhez semmi köze

Portfolio
A kényszerű tavaszi leállások után újra szünetel majd a termelés a magyar autógyárakban, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a koronavírus-járványnak ehhez semmi köze. Csupán a nyaranként szokásos, tervezett leállásokra kerül sor, amelyeket a vállalatok karbantartási, átalakítási munkák elvégzésére használják fel, illetve Kecskeméten a plug-in hibrid Mercedes-Benz A-osztály gyártásindításához kapcsolódó felkészülés is zajlik majd.

A koronavírus váratlan megjelenése és gyors terjedése nagyon nehéz helyzetbe hozta a globális autóipart, a vezető autógyártók és beszállítóik sorra függesztették fel ideiglenesen termelésüket világszerte. A nagy leállások fájdalmasan érintették Európát is, ahol az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) számításai szerint átlagosan 30 napig szünetel a termelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés