Előfizetői tartalom

Amerikai adatcsere: a bíróság nagy követ dobott az adatvédelem amúgy sem álló vizébe

Szabó S. László, szaboconsult.eu
Meghalt az „Adatvédelmi pajzs”, éljenek az „Általános Szerződéses Feltételek”? Ez nem ennyire egyszerű. A labda az adatkezelők és az adatvédelmi hatóságok térfelén pattog – a meccs még nincs lejátszva. Az adatkezelői felelősség és az elszámoltathatóság diadala, de mit is lehet csinálni? Az Európai Bíróság ítélete a “Schrems II” ügyben 129 oldalt tesz ki és még hónapokig elemzések tárgya lesz. Az első hivatalos reakciók már megjelentek, és az első elemzések után ez az írás is megkísérli szétszálazni, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban. Az alábbiakban Szabó S. László írását közöljük.

Financial and Corporate IT 2020 Az adatbiztonság jövőjéről is szó lesz a Portfolio Financial and Corporate IT 2020 konferencián. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés A tárgy a Facebook Írország adatátadása amerikai anyavállalata felé. Az Unióban nincs ugyan olyan precedensjog, mint az angolszász...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés