Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: mégis lehet Brexit-megállapodás, de az várhatóan "csonka" lesz

Portfolio
Arról beszélt a 27 uniós tagállam nagykövete előtt a Brexit-tárgyalásokért felelős uniós főtisztviselő, hogy a nyilvános kommentárok ellenére lát esélyt a kereskedelmi megállapodásra az Egyesült Királysággal év vége előtt, igaz annak tartalma kevésbé lesz ambiciózus – szivárogtatta ki a múlt pénteki ülésen elhangzott információkat hétfő délután a Reuters. Ez azért lényeges fejlemény, mert Barnier nyár eleji kommentárjai ennél jóval pesszimistább kilátást jeleztek: lényegében azt vetítette előre, hogy akár kereskedelmi megállapodás nélkül zuhan ki az Egyesült Királyság januárban a közösségből.

A hírügynökség által az uniós nagyköveti ülésen elhangzottakból az alábbiak rajzolódnak ki: Miután július 7-én személyesen tárgyalt Boris Johnson brit kormányfővel (ld. a fenti képen a mniszterelnöki rezidencia bejáratánál készült képet), úgy látja Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló, hogy Johnson is akarja a megállapodást, de közben ragaszkodik a brit...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái