Előfizetői tartalom

12 ezer amerikai katonát vonnak ki Németországból

Portfolio
6400 amerikai katonát hív haza az amerikai védelmi minisztérium Trump elnök kérésére Németországból, ezen kívül még 5400 katonát helyez át más országokba, részben amiért a németek nem tartják a NATO által elvárt, 2%-os GDP-arányos védelmi költségvetési kiadást – írja a CNBC. Összessen ezzel közel 12 ezer amerikai katonát vonnak ki Németországból.

A kivonás több éven keresztül zajlik majd és több milliárd dollárba kerül majd, lezárultával 24 000 amerikai katona marad Németországban. „4-4,3%-ot fizetünk, míg Németország 1-1,2%-ot maximum, egy sokkal kisebb GDP-ből. Ez nem fair” – kritizálta Németországot Trump elnök még tavaly decemberben. Az Egyesült Államok Lengyelországba fogja áthelyezni katonai jelenlétének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés