Előfizetői tartalom

Először alkalmaz szankciókat kibertámadások elkövetőivel szemben az EU

MTI
Az Európai Unió Tanácsa úgy határozott, hogy korlátozó intézkedéseket alkalmaz hat olyan ember és három olyan szervezettel szemben, akik, illetve amelyek különböző kibertámadásokért felelősek vagy részt vettek azokban. Az unió először alkalmazza a kibertámadások elkövetőire vonatkozó, 2019 májusában létrehozott szankciórendszert - közölte az uniós tanács csütörtökön.

A hat egyén és három szervezettel szemben foganatosított korlátozó intézkedéseket az unió a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) elleni online támadás, valamint a WannaCry, a NotPetya és az Operation Cloud Hopper néven ismert támadások elkövetése miatt hozta. A szankciók utazási tilalomból és pénzeszközök befagyasztásából állnak. Emellett uniós állampolgároknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés