Előfizetői tartalom

Koronavírus: majdnem húsz fertőzöttet találtak Magyarországon egy nap alatt

Portfolio
19 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4484 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írják a tájékoztató portálon. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3346-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 542 fő. Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. A 19 feltárt eset 3015 tesztből derült ki. A legtöbb fertőzöttet Budapesten találták.

A tizenkilenc eset magasabb, mint a hét első felében látott számok, az előző hét nap átlagának azonban megfelel. Júniushoz képest júliusban enyhén nőtt az új esetek száma, vélhetően a külföldi utazások miatt, azonban a 20 körüli napi esetszámok továbbra sem tekinthetők magasnak. Az egy nap alatt elvégzett tesztek száma 3015. Immár tizenharmadik napja nincs új elhunyt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés