Előfizetői tartalom

A régiónk túlságosan kiszolgáltatott egyetlen ágazatnak - és nekik nagyon fáj a koronavírus

Portfolio
Kelet-Közép-Európa gazdaságainak meghatározó szereplői az autógyártók, amelyeket azonban mélyebben érint a válság, mint a feldolgozóipar szereplőit vagy a szolgáltatókat. A szektor lassú kilábalása rányomja a bélyegét a magyar, cseh, szlovák és lengyel GDP-re egyaránt. A Reuters elemzésében a szereplőket megszólaltatva járja körbe, hogy mekkora visszaesést szenvedhetnek el az autógyártók a régióban, és milyen kilátásokkal számolnak.

A lap elemzésében azt írja, hogy miután a kommunista berendezkedés összeomlott, az autógyártók jelentős beruházásokba kezdtek Kelet-Közép-Európában, mert jelentős mennyiségű olcsó munkaerő állt rendelkezésre. Az autógyártás a régió egyik legfontosabb tényezője lett a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás területén. Az autógyártást azonban jelentős mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés