FONTOS Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?
 
Előfizetői tartalom

Mégis csak visszahúz a koronavírus: nem akar magára találni a magyar kiskereskedelem

Portfolio
Július 1. és 19. között a bolti kiskereskedelmi forgalom értéke 1,1%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban, a vendéglátás pedig 12,9%-kal zsugorodott. A KSH pénztárgépes adatokon nyugvó előzetes statisztikája azt jelzi, hogy a vásárlóerő még mindig nem tért vissza teljesen a boltokba, pedig ezek a számok már a harmadik negyedéves növekedési teljesítményt nyomják majd.

Júliusban az elektronikai és a szabadidős kiskereskedelem forgalma is érdemben elmaradt az egy évvel korábbitól, sőt, az üzemanyag-forgalom is jócskán alacsonyabb volt - mindez arra utal, hogy a lakosság aktivitása mégsem tért vissza a válság előtti szintre. A külföldiek elmaradása erősíthette a visszaesést a vendéglátás ágazatban. A válság előtt a kiskereskedelmi forgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés