Orban Viktor MR1 Kossuth Radio interu2005
Gazdaság

Orbán Viktor üzent a külföldi nyaralásra készülőknek

Portfolio
Nem szabad feladni a tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában a koronavírus járványról. A vírussal együtt kell élni mindaddig, amíg nincs vakcina.

Folyamatosan ülésezik az operatív törzs, a védekezés rendben zajlik - mondta a miniszterelnök. Az operatív törzs keddenként tesz javaslatot a kormánynak, szerdán dönt a kormány, az esetleges változások  péntekenként lépnek életbe. Orbán Viktor

arra kéri az embereket, hogy ha külföldre mennek, a zöld országokat válasszák. A legnagyobb veszély, hogy behurcoljuk a vírust.

A miniszterelnök úgy látja, hogy a magyar védekezésben sikerült megtalálni az egyensúlyt, de Európában sok helyen elindult a második hullám, ezért fokozott figyelem szükséges. A védekezés szintje jól van beállítva, a változtatás kockázatot jelentene, ezért marad minden úgy, ahogy van - utalt Orbán az augusztus 15 után változatlanul maradó szabályokra.

A foglalkoztatási adatokról szólva a miniszterelnök elmondta: a munkaügyi statisztika a dzsungelhez hasonlít, ezért őt az érdekli, hogy hányan dolgoznak. Kell még néhány hét, és a kormány teljesíti azt a vállalását, hogy annyi munkahelyet teremt, amennyit a járvány megszüntet.

Orbán Matolcsy Györgyöt idézve elmondta: "kanyarban kell előzni", vagyis beruházásokat ösztönözve lehetőség van, hogy a válságból nyertesen jöjjünk ki, és a gazdaság állapota jobb legyen a járvány után, mint előtte. Ebben csak az akadályozhatja meg a magyar gazdaságot, ha a második hullám térdre kényszerít bennünket.

Az új uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról szólva Orbán Viktor elmondta: nem pénzt kapunk, hanem a nyugatiak által innen kivitt pénzt szerezzük vissza. A támogatások 70-80%-a nyugati cégekhez vándorol vissza, mi is jól járunk vele, de ezek a cégek is. 

A kormány már elfogadta azokat a progamokat, amelyeket a gyorsan elköltendő helyreállítási alapból lehet finanszírozni. A vízvezetékrendszer, a szennyvízhálózat, a környezetvédelem területe például ilyen.

arany
commerzbank shutter
donaldtrump
koronavirus usa
google
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Felülünk a trendvonatra és közben vételi és eladási zónákat azonosítunk.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika