koronavirus magyar elhunytak aktiv esetek jarvany covid-19
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: megérkezett a friss vasárnapi jelentés

Portfolio
9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 597 fő, 3389-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 549 fő. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 71 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Érdemes megjegyezni, hogy ez a szám alacsonyabb, mint az elmúlt hét nap átlaga. Júliusban minimális emelkedést láthattunk az esetszámokban, már nem volt ritka a húsz körüli, vagy annál is magasabb új esetszám.

Ahogy arra korábban már felhívtuk a figyelmet, június elején az új eseteket bemutató görbe ellaposodott, és érdemi emelkedést nem láttunk rajta, július közepétől viszont már ismét pozitív meredekségűvé vált. Most is el kell azonban mondani, hogy a napi új esetszám egyelőre alacsony, így inkább a trendváltozásra vagy a fertőzések ütemének gyorsulására kell odafigyelni - ilyenekről egyelőre nem beszélhetünk.

Bár szombaton egy 50 éves krónikus beteg haláláról számol be a koronavírus.gov.hu, most szerencsére ismét elmondható, hogy nincs újabb elhunyt Magyarországon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az utóbbi 16 napban egy áldozata volt a járványnak idehaza. A legfrissebb tájékoztatóból kiderült az is, hogy 3389 embernek már sikerült meggyógyulnia a betegségből hazánkban.

Jó hír az is, hogy az aktív esetek száma ezúttal csökkent, azaz többen gyógyultak meg egy nap alatt, mint ahányan megbetegedtek. Az aktív betegek vagy kórházi ellátásban részesülnek, vagy házi karanténban vannak, veszélyt a még feltáratlan betegek jelentenek. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 71 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A legfrissebb koronavírus-térkép tanúsága szerint Vas és Tolna megyében 2-2, míg Budapesten, Veszprém megyében, Baranya megyében, Heves megyében és Békés megyében 1-1 fővel nőtt a fertőzöttek száma.

koronavirus magyar terkep

A hivatalos tájékoztató portál felhívta a figyelmet arra is, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. 

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Arról, hogy milyen teendői vannak annak a magyar állampolgárnak, amely sárga vagy piros jelzésű országból érkezik haza augusztus 1-től és szeretne mentesülni az elrendelt hatósági házi karatén alól, ebben a cikkünkben írtunk:

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213