Előfizetői tartalom

Argentína csak az első dominó volt? – Államcsődök sorát hozhatja el a koronavírus

Argentína még próbálkozik megegyezni a hitelezőivel, de gyakorlatilag hónapok óta csődben van, a kérdés csak az, hogy ez az államcsőd rendezett vagy rendezetlen lesz-e. Az ország problémáihoz már legfeljebb a legvégén járult hozzá a koronavírus-járvány. A globális helyzet ugyanakkor egy sor másik latin-amerikai országot is veszélybe sodorhat, a szakértők szerint láthatunk még hasonló bedőléseket a gócpontnak számító régióban.

Argentína már csődben, felkészülnek a többiek Argentína április közepén jelentette be, hogy egyoldalúan szünetelteti a törlesztéseket három évig és 65 milliárd dollárnyi adósságát strukturálná át. Azóta gyakorlatilag csődben van az ország, a hitelezőkkel továbbra is tárgyalnak, így elvileg lehet még rendezett államcsőd is, ha a kötvénytulajdonosok hajlandók lemondani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés